Anders og Anne Berit ble hedret med kulturprisen

Anders og Anne Berit Olsen fikk kulturprisen 2019 på Kvitsøy.

Anders og Anne Berit Olsen fikk kulturprisen 2019 på Kvitsøy. Foto:

Anders og Anne Berit Olsen har gjennom flere ti-år samlet og gledet mange innbyggere på Kvitsøy, både som enkeltpersoner og som par. Derfor ble de tildelt kulturprisen 2019 på Kvitsøy.

DEL

Kvitsøy kommune legger fram en lang begrunnelse når de hedrer Anders og Anne Brit Olsen med kulturprisen 2019.

Deres bidrag med frivillig arbeid blant barn, unge og eldre, historieformidling, kunst, sang og musikk, samt etablering og gjennomføring av en rekke større og mindre arrangementer, er bare noen av flere grunner til at de nå anerkjennes.

Den ene har gjennom politisk engasjement vært med å etablere Kvitsøy kommunes kommunevåpen og også selve kulturprisen. Kulturprismottakeren har også vært initiativtaker blant det lokale næringslivet for å utarbeide og gi ordførerkjedet til Kvitsøy kommune.

Begge har vært opptatt av sang og musikk gjennom årene. Og nå er de begge med i sanggruppene Red River og Lighthouse Singers. De er også jevnlig på besøk på sykehjemmet der de bidrar med god stemning, mimring, samtale og også her: sang og musikk.

I et utdrag fra begrunnelsen skriver kommunen følgende:

«De har stått, og står, sammen om mange kulturaktiviteter og arrangement som har bidratt positivt innen frivilligheten og kulturlivet på Kvitsøy, og viser med sitt engasjement et stort ansvar og bidrar til og for kulturlivet.»

Artikkeltags