Gå til sidens hovedinnhold

Landsbyforeningen utsetter Høstmarken – mulighet for å bli avlyst

Med fare for å avlyse Høstmarken, er den foreløpig utsatt til 2. oktober.

På grunn av et fortsatt høyt smittetrykk blant barn og unge velger regjeringen å holde tiltaksnivåene for trinn 3 gjeldene noe lenger enn planlagt. Svein Sørnes melder at det betyr en utsettelse av Høstmarken – som var planlagt sammen med gjenåpningen av idretten.

– Det er fortsatt ikke lov å arrangere «flokkansamlinger», sier Sørnes i en mail til Bygdebladet.

Etter møter med Randabergs kommuneoverleger har Landsbyforeningen blitt enig om følgende:

Arrangementet utsettes med en uke, til lørdag 2. oktober. Årsaken er at det er sterke indikasjoner på at regjeringen vil gjøre sitt ytterste for å få gjenåpnet samfunnet innen utgangen av september måned.

– Hvis så skjer, vil dette høyst sannsynlig bli offentliggjort på en pressekonferanse om to uker, i uke 38. Er vi heldig med «timingen» vil Randaberg være først ute av alle kommuner i Rogaland til å feire gjenåpningen. Da vil både folketog, sceneunderholding og invitasjon til folkefest være lovlig. Meterkravet faller bort, og idrettsklubbene er positive til utsettelsen, uttaler Sørnes.

Kommuneoverlegene kan ikke gi noen garantier at dette vil skje, men de vil holde foreningen orientert underveis.

Hvis en gjenåpningsdato ikke blir offentlig innen utgangen av uke 38, beslutter Landsbyforeningen å utsette hele arrangementet til neste års Vårmarken. Datoen er her fastsatt til lørdag 7. mai 2022!