Kriminelt alvor på puben

Bokbad: Mariela Årsandøy (T.h), festivalsjef Simen Ingemundsen og Christian Rene Wold.

Bokbad: Mariela Årsandøy (T.h), festivalsjef Simen Ingemundsen og Christian Rene Wold. Foto:

Av

Det ble en salig blanding av alvor, humor og spenning da Christian Rene Wold, fredag fortalte et nysgjerrig publikum om sin fortid på Landsbypubben

DEL

LeserbrevFredag 27. september gikk høstens andre Litterære pubtreffet av stabelen i Landsbypubben. Det var et spent, interessert og nysgjerrig publikum som hadde møtt opp for å høre tidligere kriminell og nå krimforfatter, Christian Rene Wold, og skjønnlitterære forfatter Mariela Årsandøy, fortelle om sitt forfatterskap og sin fortid.

Det var i forbindelse med det prestisjetunge og tradisjonelle Høstmarken, et av høstens pubtreff ble arrangert.

Et liv i Oslos underverden

Kveldens første bokbad var av Mariela Årsandøy. Gjennom hyggelig og personlig prat, ble publikum kjent med hennes sterke fortid og hennes altoppslukende forfatterskap. I løpet av bokbadet kom hun med en verdensnyhet, om at hennes femte bok i romanserien «Slekten fra havet», ville bli lansert 1. november. Det var virkelig artig å få en slik nyhet servert i Den grønne landsbyen. Ikke hver gang slik ferske nyheter blir sluppet i slike omgivelser.

Etter en liten pause var det tid for en times dypdykk i Christian Rene Wolds spennende, unike og sjokkerende fortid. Denne bestod i å være dopdealer og medvirkende til banksvindel i Oslos underverden. Han kunne fortelle om at det var hasj som var starten på hans kriminelle fortid, som varte fra 1999 til 2007. Han fortalte også om flere av sine opplevelser på Manhattan tidlig 90 tall, og om sine opplevelser som fri tobarnsfar, etter å ha sonet en fengselsdom på ett år.

I løpet av samtalen ble vi også kjent med hans bøker om «Kiran». Praten startet med «Klovnejakten», som han debuterte med i 2017. Videre kom vi inn på oppfølgeren «Spenn», og årets utgivelse «Gribbene». Han kunngjorde også at hovedpersonen Kiran var mye han, og at bøkene var preget av fiktiv og fakta. Wold kunne også si at å skrive bøker var noe av det beste han noen gang hadde gjort i sitt liv. Han fortalte mot slutten om sin utdannelse, om sitt liv som sosionom, og som forlegger for Skamløst forlag.


Aktuelt med Randaberg?

I slutten av fredagens arrangement fikk vi en smakebit på bøkene deres, lest av forfatterne selv. Wold serverte erotiske scener og Årsandøy leste en tårevåt scene fra bok fire «Risset i sand» i hennes romanserie. I tillegg ble det quiz, der spørsmålene handlet om kveldens to bokbad. Det var Christian Rene Wold som leste opp fasiten i slutten av kveldens arrangement. Når vi først hadde to slike anerkjente forfattere på besøk i landsbyen, var det viktig å stille et felles spørsmål, om de ønsket å flytte til Randaberg. Wold kunne fortelle om at Randaberg virket fristende, og sjarmerende, men at han heller ville returnere til Randaberg ved flere anledninger. Mens Årsandøy var fornøyd med stedet hun bodde i, og at dette ikke var siste turen hennes til Randaberg.

Artikkeltags