Gå til sidens hovedinnhold

Liker randabergordførerens initiativ: – Positivt at 10 kommuner starter dialog om samarbeid, jeg gleder meg

Artikkelen er over 1 år gammel

– Næringsaktive kommuner er avgjørende for å utvikle, bevare og skape arbeidsplasser, sier Tone Grindland, regiondirektør i NHO Rogaland, til Bygdebladet.

Grindland synes det er et positivt initiativ som randabergordfører Jarle Bø har tatt ved å invitere 10 kommuner i regionen til Randaberg 2. oktober. Et mulig næringssamarbeid skal de starte samtaler om her, er målet.

– Samarbeid om næringsutvikling må løses på tvers av kommuner. Jeg ser det som positivt at 10 kommuner starter en dialog om samarbeid, og jeg gleder meg til å treffe dem, sier NHO-direktør i Rogaland, Tone Grindland.

Da formannskapet i Stavanger debatterte et nytt næringssamarbeid, som skal erstatte dagens Greater Stavanger, sa varaordfører Dagny Sunnanå Hausken (Sp) at hun ville hatt med Randaberg kommune.

I det nye næringssamarbeidet er som kjent bare Stavanger, Sola og Sandnes med.

– At randabergordføreren inviterer 10 kommuner i regionen for å diskutere næringssamarbeid med dem synes jeg er et flott initiativ, sier Sunnanå Hausken til Bygdebladet.

Hun beklager at Randaberg ikke er med Stavanger, Sola og Sandnes, men begrunner det med Sandnes sitt ønske da om også å ha med jærkommunene.

– Vi kan ikke lage et nytt mini-Greater Stavanger når det som trengs er en mer lettbeint organisasjon som kan snu seg raskere. Samtidig mener jeg at fylkeskommunen er den beste til å samle alle i regionen, så det vil være bra om fylkeskommunen kan ta en større rolle, sier Sunnanå Hausken.