Trener for Mastra, Alexander Teigen, mener tabellplasseringen er komfortabel, selv om de gjerne skulle sett seg ett hakk eller to høyere opp på tabellen. Mastra spiller i 5.divisjon og er i samme pulje som Randaberg 2 og Kvitsøy som ligger på henholdsvis 8.- og 10.plass.

Sommeren brukes til hvile

– Det er ikke en veldig overraskende poengfangst vi har, det er slik som vi regnet med på forhånd, oppsummer Mastra-treneren.

Mastra IL er bestående av spillere som enten er fra eller bor på Rennesøy. Selv om det er langt opp til Midtbygdens på 1.plass, er det bare fire poeng opp til 2.plassen, hvor Staal Jørpeland 2 ligger. Dermed virker lagets innad mål, som er å komme på øvre halvdel av tabellen, til å være overkommelig.

– Vi bruker sommeren til la gutta få slappe av og nyte ferien. Det har vært en lang sesong, så vi trenger å hvile. Det har vært veldig mange kamper denne vårsesongen.

Han innrømmer at det har vært en utfordring med tett kampprogram, korona og skader innad i laget. Han sier at det i perioder er utfordrende å få logistikken til å gå opp.

– Det vil alltid være en utfordring i en liten breddeklubb som oss. Spillerne har jobbsituasjoner som må tas hensyn til, for eksempel de som jobber utenbys og offshore, men vi har vært heldige som har hatt en stor tropp, så det har stort sett gått greit, forteller han.

Dette må øves på

– Hva må dere bli bedre på som lag?

– Vi må være bedre til å være på fra start. Vi har høyt toppnivå, men bunnivået er dessverre litt for lavt. Vi må også bli bedre til å lese kampbildet slik at vi kan gjøre endringer underveis i kampen, men vi er et ungt lag, så jeg har stor tro på at vi vil utvikle oss og bli bedre med ytterligere erfaring, forklarer han.

– Hva er det mest utfordrende med å være trener?

– Det må være når du ikke klarer å få ut hele potensialet i laget, forteller han.

Utskiftninger i troppen

Mastra-treneren røper at det også vil skje noen endringer i spillerstallen i løpet av sommeren og at det kombinert med skadesituasjon vil gjøre laget litt svakere rustet når høstsesongen skal settes i gang. Men heldigvis har vi noe tilfang av spillere også. En av dem er keeper Sondre Einertsen. Han er fra trøndelag og har tidligere spilt på Hundvåg, men har bosatt seg på Rennesøy og meldt overgang til rødtrøyene.

Alexander har hatt mange fine øyeblikk for Mastra og er glad for at han kan være med å bidra i lokalsamfunnet og skape engasjement rundt fotballen på øya. Han forteller at jubileumskampen mot Finnøy i anledning Mastra sitt 75-årsjubileum er et øyeblikk han har som et høydepunkt i vårsesongen. I tillegg trekker han frem hvor gøy og viktig det er når det kommer publikum på kampene.

– Det har vært veldig bra oppslutning på både hjemme- og bortekampene våre, og det er så gøy!, sier han engasjert.

Og til deg som en dag ønsker å bli fotballtrener, her er Alexander sine tips:

– Vær nysgjerrig og åpen for innspill, og ha en god porsjon pågangsmot, avslutter han.

Vi ønsker Mastra IL lykke til i høstsesongen!