- Årets krimbokfestival skal bli 10 ganger bedre enn i fjor, sier festivalsjef Simen Ingemundsen med et smil.

Flere nasjonale, kjente forfattere, det blir sang og musikk og utlodning der en blant annet kan vinne et sjakkparti mot forfatter Hans Olav Lahlum, forteller han fornøyd.

Åpner på Viste

Festivalsjefen er på Viste Strandhotell, der krimbokfestivalen åpner tirsdag 23. april med blant annet prolog av forfatteren Kurt Aust.

- Så blir det sang og musikk, sier Simen Ingemundsen.

Maria Skaaren skal synge og spille piano. De to er arbeidskolleger i en av distriktets bokhandler, og Maria hadde lyst til å være med på krimbokfestivalen da Simen spurte. Dessuten bor de i Randaberg begge to.

- Jeg liker å synge, sier Maria.

Hun har et stort repertoar. Pop/soul, svarer hun på spørsmål om hvilken sjanger hun kan plasseres i.

[faktaboks907RS]

- Det blir første gang jeg opptrer på Viste Strandhotell, så jeg er litt spent på det og krimfestivalpublikummet, sier hun.

Forfattermøter

Krimbokfestivalen i Randaberg har 18-årsgrense. Den har ikke noe tilbud til barn og ungdom, men foresatte må selv bestemme om det kan være noe for den yngre generasjon.

Med festivalen håper Simen Ingemundsen å sette Randaberg, som han er stolt innbygger i, på litteraturkartet.

- Vi har alle muligheter til å få til det, sier han og nevner blant annet gode lokaler i strandhotellet og et godt folkebibliotek. Han er også fornøyd med samarbeidsviljen Randaberg kommune har vist.

- Hva gleder du deg mest til ved årets festival?

- Å se hvor mye folk som kommer innom arrangementene. Jeg så opp til store forfattere da jeg begynte å lese, så etter 10 år er det kjekt at de kommer hit til hjembygda, der jeg og andre kan møte dem, svarer Simen. Han synes det er kjekt at Randaberg arrangerer en av åtte krimbokfestivaler i Norge.

Litteratur i landsbyen

Krimbokfestivalen åpnes altså på Viste strandhotell 23. april. Dagen etter kan publikum oppleve at tre forfattere blir intervjuet i Randaberg folkebibliotek. Torsdag samme uke blir det et forfattermøte på puben i sentrum med kryssforhør av dem og quiz.

- Folk kan danne lag, og blant premiene er å få spille sjakk mot Hans Olav Lahlum, sier Simen Ingemundsen.

Fredag i festivaluka blir det krim på Små Øyeblikk i sentrum. Tre forfattere skal intervjues, Krimplanken blir servert med blant annet spekemat, ifølge Ingemundsen, og det blir utlodning.

- Vi har et utrolig flott næringsliv i bygda, som har levert fine gevinster til utlodningen. Det er helt fantastisk, sier han og håper at uka etter påske kan bli både inspirerende og interessant for publikum.