De fire damene i kvartetten har en artig historie bak seg. Årsaken til at de begynt med konserter i middelalderklosteret er egentlig den tidligere organisten Ole Hodnefjell sin skyld.

– Ja, det er jo det, ler Jannecke Schøld. Det hadde seg sånn at Ole Hodnefjell spilte litt for cruiseturister som kom til Utstein kloster. Hodnefjell var også aktiv bonde på Mosterøy, så han ble opptatt med gardsarbeid ved en anledning det kom gjester til Utstein.

Ole Hodnefjell allierte seg med Jannecke Schøld, som har drevet i flere år med turisme via Norled, deriblant også som guide i Utstein kloster i rundt tjue år.

– Vi stilte opp med en minikonsert. Det ga oss mersmak og siden har vi sunget for mange ulike grupper fra fjern og nær. Vi trives best i klosterkirken hvor den fantantiske akustikken løftger tonene til himmels, og vi velger musikk som kommer til sin rett her, sier Jannecke Schøld til Bygdebladet.

Oppdragene økte på og de fire damene strevde med å finne et artistnavn. Men ei gruppe av pensjonister fra Egersund hjalp dem på vei.

– Etter en konsert kom ei dame bort til oss og så at det var en vedekvegelse å høre oss. Ordet er ikke vanlig i yngre menneskers vokabular, og vi var uenige om det var positivt eller negativt. Stor var imidlertid gleden da vi fant ut at dette var et flott kompliment som vi både måtte ta til oss, sier Schøld.

Det latinske navnet for lind er «Tilia Cordata», og nest etter rose er lind den planten det ble laget flest sanger om i middelalderen. Lind er kjærlighetens og gledens tre med hjereformede blader. For å gjøre en lengre historie kort: navnet på kvartetten ble «Tilia Cordelia».

Konserten søndag i Utstein kloster begynner klokka 14, og der vil «Tilia Cordelia» ta publikum med på en musikalsk reise gjennom århundrene i Utsteins historie. De vil by på sanger til sjøltrøst og hjertefryd, og så utnytter de den flotte akustikken i klosterkirken.