«Tilia Cordata» er en kvartett, og de fire sangglade damene skal ta publikum med på en musikalsk reise gjennom århundrene knyttet opp mot middelalderklosterets historie.

Det fortelles at koret byr på sanger til sjelens trøst og hjertens fryd, og at de utnytter klosterkirkens flotte akustikk.

- «Tilia Cordata« har sunget jevnlig ved flere anledninger på klosteret siden 2005, med forskjellige tema. Dette konseptet er en vri på et opplegg vi har brukt blant annet på gårdsmarkedet om sommeren, men vi prøver å flette inn litt nytt for de som har hørt oss før, sier kormedlem Jannecke Skjøld.

- Hvor lenge har dere øvd inn programmet dere nå skal framføre?

- Noe av det vi skal synge har vi hatt med oss i flere år, mens noe er nyere som vi kun har øvd på i høst. Kvartetten øver vanligvis en gang i uken, og drar årlig på seminar til middelalderuken på Gotland. På sist tur i 2018 lærte vi en av de virkelig store «hit-ene» i middelalderen, som vi skal prøve oss på søndag.

- Hvordan blir konserten?

- Å høre bare på middelaldermusikk kan bli litt ensformig for noen, så derfor blander vi inn litt annet variert også som klinger flott på Utstein. Nå har vi plukket fram litt vårlig og romantisk stoff, svarer Skjøld.

- Vil en slik konsert trekke mye folk?

- Vi håper selvfølgelig at så mange som mulig tar turen til Utstein på søndag. Konsertene under gårdsmarkedet har fylt kirken, så vi satser på at det kommer noen denne gangen også, frister Jannecke Skjøld.