Lørdag 7. mai ble modulene til den nye dagsturhytta flydd inn til sin planlagte destinasjon på Vistnes.

Siden har mange lurt på når hytta åpnes for turgåerne. Mandag kveld kunne Reidun Irene Bjordal, kulturkonsulent og formidler i Randaberg kommune, fortelle at datoen er satt. På Facebook skriver hun følgende:

- Endelig har vi landet åpningsdatoen for dagsturhytta ved Vistnes. Det blir torsdag 3. november.

Nøyaktig klokkeslett er planlagt til klokka 12:00, men det kan skje endringer, melder hun. Program rundt åpningen kommer så snart alt er på plass.

Se da hytta ble flydd inn til Vistnes:

Slik ble dagsturhytta til

Det var tilbake i oktober 2020 at Sparebankstiftelsen SR-Bank og Rogaland fylkeskommune gikk sammen om et prosjekt som skulle gi alle kommunene i fylket gleden av hver sin dagsturhytte som alle turgåere skulle kunne benytte seg av.

Randaberg var blant kommunene som var positiv til en slik hytte, og startet den politiske prosessen, planleggingen og dialogen med Sparebankstiftelsen og fylkeskommunen rundt det som etter hvert kunne bli en mer håndfast plan.

I februar 2021 bestemte de seg for hvor den nye dagsturhytta skulle stå. Valget falt på et statlig eid område på Vistnes. Ferdigstillingen av hytta ble satt til tidligst 2022.

I mellomtiden startet prosessen rundt det å finne et navn til den nye hytta. Det ble arrangert en navnekonkurranse, og til slutt falt valget på Vistneshyttå. Det ble også laget ny sti til der hytta snart skal stå.

I vår ankom materialene til Vistneshyttå kaien i Mekjarvik, og ettermiddagen lørdag 7. var det klart for å fraktes til sin gitte destinasjon - og det med helikopter.

Nå er hytta snart ferdigstilt, og åpnes altså som nevnt 3. november.