– Endelig kan jeg, på vegne av juryen meddele at det er Frode Eie Larsen som blir tildelt «Sølvkniven» for 2021. Takket være godt over 500 folkestemmer og en godt kvalifisert jury, ble det til slutt enighet om hvem av de nominerte som hadde skrevet fjorårets beste kriminalroman, sier Simen Ingemundsen, juryleder og innstifter av Sølvkniven, i en pressemelding.

Foruten om Ingemundsen har juryen bestått av Henning Sviland, Hanne R. Utheim og Astrid T. R. Skjeggerud. Trofeet er smidd av Smed T. Kristiansen og skal forestille en kniv i blodpøl.

Kjell Ola Dahl «Assistenten» og Sven Petter Næss «Skjebnesteinen» var nominert sammen med Frode Eie Larsen.

Vinneren får prisen for sin nervepirrende, hårreisende og altoppslukende kriminalroman «Så ble det kaldt».

– Med denne boken har han virkelig vist sin framgang som forfatter. Han har virkelig krøpet gradene, og juryen tør å påstå at Eddi Stubb er en etterforsker som de fleste bør ha bøker av i bokhyllene sine, skriver Ingemundsen.

Juryens begrunnelse:

«Så ble det kaldt» er en forbausende god bok som var vanskelig å legge fra seg. Frode er en verdig vinner, fordi han har klart å snekre sammen et fabelaktig godt plott og den innfrir til de grader med sin innmari gode fremdrift. Boken har korte kapitler som fremstår som tiltalende på leseren og disse korte kapitlene bidrar til at leseren henger lettere med når historien veksler mellom forskjellige perspektiv. Historien oppleves som givende og pirrende da det er vanskelig å vite hvem som står bak ugjerningene i historien. Larsen har gjort en genistrek ved å kaste ut forskjellige ledetråder som konstant har potensiale for å føre leseren på villspor. Juryen slet med å gjette hvem som sto bak ugjerningene før boken avslørte det. Frode har uten tvil skrevet sin beste bok til nå».