– Nå selger vi butikken: hele varelageret, hyller, kasseapparat, disker, kjøleskap og fryser.

Det fortalte Harald Hovstad overfor Bygdebladet i mars 2021.

Først da la han og kona Lene Kristin Hovstad butikken HelsekostTorget ut for salg, men det er ikke før nå, nærmere halvannet år senere, de kan meddele at den straks får nye eiere.

Fortsetter som før?

Det er via deres Facebook-side at HelsekostTorget deler nyheten onsdag ettermiddag. De skriver følgende:

«Kunngjøring til folket, på og rundt Randaberg: Fra 1. august får Helsekosttorget nye eiere. Gladnyheten kom i dag og dere kan juble fordi at butikken fortsetter her på Randaberg.»

De nye eierne skal med andre ord fortsette driften på samme måte som før, indikerer selgerne, som videre presiserer:

«De nye eierne av butikken vil beholde butikken litt slik som du kjenner den, med bonusstempel og det som før. Dette blir kjempebra. Vi gratulerer de nye eierne med butikken og ønsker dem alt godt.»

Takker for seg etter gode år

Eierne av butikken ønsker også å takke for tiden de har fått i Randaberg sentrum.

«Takker også nå for de fem årene vi fikk lov til å drive butikken her med Dere kunder på Randaberg. Dere er fine, gode kunder med et godt hjerte. Ta godt imot de nye eierne som dere treffer 1. august. Takk for oss».

Siden 2017 har Harald og Lene Kristin Hovstad drevet HelsekostTorget i Randaberg sentrum. Sammen har de leid lokalet av Øyvind Flatebø.

Harald fortalte Bygdebladet i fjor at butikken har hatt en fin utvikling, med en jevnt stigende omsetning.

– Vi har gått i overskudd, og vi har hele tiden hatt en lojal fantastisk kundegruppe, fra Bryne til Ølen. Så det å kjøpe seg inn her tror vi er en god investering. Potensialet er også stort. Framtidige butikkeiere kan nok fortsette den fine utviklingen, sier Harald.

Harald Hovstad ønsker for øyeblikket ikke å røpe hvem de nye eierne er. Det vil han fortelle 1. august.

Butikk med lang fartstid

Selv om Harald og Lene Kristin har blitt ansiktene de fleste gjerne forbinder med HelsekostTorget i Randaberg sentrum, er det ikke bare de som har fått gleden av å styre butikken.

Før ekteparets femårsperiode var det nemlig Tove Johansen som styrte skuta. Hun var eier av butikken i hele 17 år, og grunnleggeren som sådan.

- Det startet for over 30 år siden. Jeg var opptatt av kosthold og det å leve sunt, og startet en liten butikk ute på Bryne. I en liten krok, som så utviklet seg.

- Etter hvert tok vi steget og startet en her i Randaberg også, fortalte hun til Bygdebladet for fem år siden, før Harald og Lene Kristin tok over.

Tove ga seg ikke som eier før hun nådde en alder av 72 år.