Bygdebladet sender kampen mellom RIL C og Vardeneset BK direkte fra klokka 14:00 lørdag. I tillegg blir det kontinuerlig tekstoppdateringer fra oppgjøret mellom Kvitsøy og SIF fra samme klokkeslett.

– Forrige sesong kjempet vi om opprykk. I tillegg deltok vi i kretsmesterskapet. Likevel er lørdagens kamp kanskje den viktigste kampen vi noen gang har spilt, forutsetningene tatt i betraktning, sier Lars Kåre Pedersen, trener for Kvitsøy IL.

Da avgjøres nemlig skjebnen til Kvitsøy og RIL C i årets 5. divisjon. Ett av lagene må rykke ned, men hvilket?

De ligger begge på bunnen av tabellen, med fattige ni poeng hver. Det eneste som skiller dem er målforskjellen. Kvitsøy står med -53, RIL C med -52.

– Kunne ikke blitt en større utfordring

Utfordringen kunne ikke blitt særlig større for KIL-mannskapet, for på lørdag drar de til Stavanger for å møte serielederen SIF. Også Stavanger-laget er trolig avhengige av poeng i sesongens siste kamp, skal de trone øverst i divisjonen.

– Det kunne vel ikke blitt en større utfordring, men vi gleder oss mer enn vi gruer oss. Vi går inn i denne kampen med et mål om å vinne, men får vi en dårlig start og går mot tap, handler det om ikke å slippe inn for mange mål, slik at vi fremdeles har mulighet til å passere RIL C og unngå nedrykk. Det kunne ikke vært mer dramatisk, sier Pedersen, som innrømmer at han kommer til å følge med på kampen til RIL C underveis.

For på samme tid spiller Randaberg-laget borte mot Vardeneset. Vardeneset befinner seg på en foreløpig åttendeplass på tabellen og er en enklere motstander enn det Kvitsøy møter. Likevel blir oppgaven stor også for RIL C og Arve Junior Sem-Henriksen, som tapte 2–4 mot Vardeneset på hjemmebane tidligere denne sesongen.

Også RIL-treneren sier han kommer til å følge med på Kvitsøys kamp underveis.

– Vi kommer til å få med oss hvordan de ligger an, men vi må ha fokus på oss selv og ikke glemme at det fortsatt dette er i våre egne hender, sier han.

Har ikke planlagt feiring

Laget fra Kvitsøy har ikke våget å planlegge feiringen av en eventuell fornyet kontrakt i 5. divisjon.

– Den blir i så fall veldig spontan. Vi håper å dra med oss mange kvitsøybuer fra øya til Stavanger. Med dem i ryggen håper vi å kunne dra i land en seier, og feire sammen med dem, sier Kvitsøy-treneren.

I Randaberg-leiren blir det markering av sesongen lørdag kveld, men om det blir jubelstemning gjenstår naturligvis å se.

– Det kommer an på utfallet av kampen, avslutter Sem-Henriksen.