Gå til sidens hovedinnhold

Når man «kjenner lusen på gangen»

Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er et kjent uttrykk i Rogaland, og faktisk ganske beskrivende på hvordan man blir kjent med ulike politikere. Vi hører på dem i valgkamper, radio og tv, og leser deres innlegg i aviser og sosiale medier.

For abonnenter

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er slik jeg har blitt kjent med Myrhol. Noe nærmere bekjentskap med han, har jeg ikke behov for. Jeg har derimot både truffet, og snakket med han, da han fant det nyttig å besøke Finnøy, vel å merke, før valget. Jeg har også vært uenig med han på sosiale medier, midt på dagen, noe han tok seg god tid til, i sin krevende arbeidstid. Det var sikkert på grunn av en «mulighet plutselig dukket opp».

Hvordan kan det være «oppsiktsvekkende» at en kommunedelsrepresentant påpeker dine tvetydige svar i mediene. Skal vi knebles av en aggressiv, kommune politiker, når vi er engasjert?

Forstår at innlegget mitt trigget deg til å tenke, Myrhol. Til og med brukt tid på å google, synd du ikke kan gjengi korrekte opplysninger. Som medeier i Finnøy Fisk, hadde vi gladelig sendt en representant, med lønn, om Sjernarøy Vekst eller Bondelag hadde invitert. Såpass interessert er vi i lokalsamfunnet.

Les også

Myrhol fornektar seg ikkje

Du hadde sluppet å bruke tiden din på å forsvare og tilbakevise dine «Ole Brumm» uttalelser, Myrhol, hadde du bare hatt evnen til å erkjenne faktabaserte «sitater» fra ditt eget stemmebånd, i stede for å beskylde meg for uvitenhet. Som den offentlige personen du er, burde det ikke være «oppsiktsvekkende» at folk flest reagerer på dine utsagn, det er en alle manns rett.

I innlegget «ikkje mål at det skal bu folk på kvar øy» 13. februar kan alle lese dine svar i Øyposten, også når du peker på at du har en «helt vanlig jobb». Underlig at du nå, i ditt tilsvar, 27. februar mener du «ikke har helt vanlig jobb».

Du hevder at dine velgere på øyane har fått «akkurat det vi har sagt vi skal kjempe for»? med «HjemJobbHjem»-buss. Dette er noe dine forgjengere i Finnøy kommune har kjempet for i årevis. Æren for den løsningen, er i hvert fall ikke din.

Les også

Nivået i debatten må opp

At en regjerende gruppeleder for et parti kan tillate seg å angripe en representant for Kommunedelsutvalget med anklager om «løgn», er mildt sagt, urovekkende. Kall meg gjerne fantasifull, Myrhol, men å beskylde meg for å lyve, i mitt innlegg, det går ikke uimotsagt. Anbefaler at du tar deg en titt i speilet.