NAV-leder i Randaberg: – Vi har mobilisert alle tilgjengelige ressurser for å håndtere økning av søknader om dagpenger

NAV-leder: Kel Tighe i Randaberg kommune.

NAV-leder: Kel Tighe i Randaberg kommune. Foto:

NAV-kontoret i Randaberg hadde til og med mandag formiddag mottatt 381 søknader om dagpenger. Ved utgangen av uke 11 var det 32 mottakere av dagpenger i kommunen.

DEL

- Å håndtere denne økningen av antall saker er vår aller viktigste oppgave i denne krisesituasjonen, uttaler NAV-leder Kel Tighe i en pressemelding.

Siden torsdag 12. mars, dagen da mange av de mest omfattende tiltakene for å begrense smittespredning av koronaviruset, er det kommet inn totalt 223.000 søknader om dagpenger i hele landet. 206.000 av disse er søknad om dagpenger ved permittering.

Dette betyr at åtte prosent av den totale arbeidsstyrken i Norge har levert søknad om dagpenger.

- Husk å registrere din cv

Kel Tighe oppfordrer innbyggere til å bruke digitale tjenester på nav.no for å holde seg oppdatert på informasjon til brukere og arbeidsgivere.

– Vi får nå et høyt antall søknader og henvendelser, og vi gjør nå alt vi kan for at folk får pengene sine, framholder NAV-leder Kel Tighe.

Samtidig oppfordrer han til at permitterte registrerer sin cv. Å ikke gjøre det vil forsinke saksbehandling av søknad om dagpenger.

– Dessuten er det flere bransjer og virksomheter som trenger arbeidskraft. Det er selvsagt helsepersonell, men også transport og logistikk, renhold og dagligvarehandel har behov for folk, sier Kel Tighe.

Artikkeltags