NAV Rogaland: Dramatisk økning i antall varsler om permitterte på to uker

På de to ukene siden myndighetene innførte svært strenge koronatiltak i hele Norge, har antall varsler om permittering av arbeidstakere økt dramatisk i Rogaland, 21.000.

DEL

- Vi får varsler fra mange næringer, inkludert leverandørindustrien til olje og gass. Mange virksomheter opplever stor usikkerhet i disse dager. Foreløpig har bedrifter kun varslet, men ikke iverksatt permitteringer. Samtidig er det mange små og mellomstore bedrifter som permitterer færre enn 10 ansatte. Disse blir ikke meldt til NAV, uttaler direktør i NAV Rogaland Merethe P. Halvorsen i en pressemelding.

Arbeidsledighet i været på to uker

Totalt på de siste to ukene har rundt 350 bedrifter i Rogaland sendt permitteringsvarsel for 21.000 personer. 15.400 permitteringsvarsler kommer fra sørfylket, og 5.600 fra nordfylket.

Koronakrisen har gjort at arbeidsledigheten i Norge samlet har økt fra 2,3 prosent til 9,9 prosent på to uker.

Tirsdag denne uken hadde 25.264 personer bosatt i Rogaland registrert seg helt uten arbeid på nav.no. De aller fleste av disse har søkt om dagpenger fordi de er permittert fra arbeidet sitt.

En situasjon uten sidestykke

Folk i hele Rogaland har sendt inn 19.981 søknader om dagpenger under permittering, og 1.790 søknader om ordinære dagpenger de siste to ukene.

- VI står i en situasjon uten sidestykke i moderne tid. Mange, både bedrifter og hver enkelt av oss kjenner så mye usikkerhet. De fleste av de som er arbeidsledige på grunn av koronaviruset, er permitterte og skal i utgangspunktet tilbake i jobben sin, sier NAV-direktøren i Rogaland.

- Vår høyeste prioritet er å sørge for at folk får den hjelpen og informasjonen de trenger. De har behov for å vite hvordan NAV kan hjelpe, fortsetter Merethe P. Halvorsen.

Artikkeltags