Gå til sidens hovedinnhold

Natt til tirsdag 29. juni rykket brannvesenet ut til en gapahuk i full fyr i Harestadmyra. Dette skulle vise seg å være en av fire branner på Randaberg på litt over to uker. I samme periode fant politiet en brannbombe i Viste Hageby.

Men det stopper ikke der.

Da Bygdebladet besøkte politihuset og politioverbetjent Trond Atle Bjelland for å høre deres vurdering av situasjonen, ble avisa opplyst om nok et spor av brannstiftelse.

Det viser seg at samme natt som gapahuken i Harestadmyra sto i brann, ble deler av tett vegetasjon i samme turområdet antent.

Brannen oppsto i et buskkast på den lille holmen i Myra, og ble oppdaget i forbindelse med etterforskningen av gapahukbrannen.

Tirsdag fortalte ordfører Jarle Bø at han var veldig bekymret over branntilfellene på Randaberg, og kom med en oppfordring til folket.

Han understreker at det er utrolig viktig at folk tar kontakt med politiet om de sitter på informasjon rundt brannene.

Er det noe som virker unormalt, så vil vi at du skal gi beskjed. Nå må folk ha lav terskel for å tipse, og jeg ber absolutt alle om at de følger litt ekstra med fremover de neste dagene.

Jarle Bø

Politioverbetjent og leder for etterforskning- og etterretningsseksjonen, Trond Atle Bjelland, forteller at etterforskning av brannene på Randaberg er av høy prioritet.

For oss er det viktig å få tatt gjerningspersonen eller -personene så fort som mulig. Derfor har vi også flere etterforskere på saken.

Trond Atle Bjelland

Politiet etterforsker nemlig ikke bare brannene i Harestadmyra. Natt til lørdag 26. juni brant også en innbytterboks ved Randaberghallen til grunne.

Da politiet uttalte seg om den nedbrente benken, utelukket de ikke at det kunne ha en sammenheng med også tidligere brannstiftelser.

Torsdag morgen 24. juni, to dager før innbytterboksen var brent til grunne, brant en brakke utenfor kommunehuset på Randaberg. Politiet utelukket ikke at brannen ble påsatt. Eier av brakken var sikker i sin sak.

Det er ingen tvil om at brannen er påsatt. Det er enkelt og greit hærverk. Dette kunne ha blitt et skikkelig sankthansbål.

Morten Knudsen, prosjektleder i Byggmester Sagen

Det var samme dagen som brakken ved kommunehuset brant at en anonym tipser gjorde Bygdebladet oppmerksom på en brannbombe han selv hadde funnet i Viste Hageby. Politiet kunne bekrefte funnet. Det var på dette tidspunktet politiet smått begynte å jobbe ut ifra en ny teori.

Alle tre brannene blir etterforsket hver for seg, men det er også naturlig å se de i sammenheng. Vi kan ikke utelukke at det er en sammenheng.

Politiets operasjonssentral

Bomben som ble funnet var av typen molotovcocktail. Den ble oppdaget i skogen mellom Viste Hageby og Endrestø, omtrent 20 meter fra fotballbanen.

Speiderhytta

Natt til tirsdag 15. juni meldte politiet om en brann i speiderhytta langs Hålandsvatnet. Da Bygdebladet var på stedet klokken 04.45 var hytta utbrent. Nå pågår etterforskningen av denne og alle de andre brannene på Randaberg.

Nok en brannstiftelse oppdaget - dette vet vi om Randaberg-brannene

Artikkelen er over 1 år gammel
For abonnenter