I opptakten til åpningen av julelandsbyen har det vært liten eller stiv kuling. Innen torsdag kveld var vinden løyet, og det var et perfekt vær for Gro Hålands julelandsby.

Bilene sto parkert på rekke og rad i den bekmørke innkjørselen til gården. Men inne på gårdstunet var det liv, varme og lys.

En halvstresset Gro Håland løp fra bod til bod og sjekket at alt var i orden, og fikset hva som eventuelt var galt.

– Veldig travelt er det nok i kveld, men det er jo bare gøy – litt stress må vi takle for å gi en hyggelig kveld til de besøkende, sier Håland.

– Hva er tilbakemeldingene du har fått?

– Alle synes det er så koselig! De setter pris på stemningen, mørket og utvalget av boder.

Blant personene som hjalp Håland med å få alt på plass, var Bjørn Egil Harestad med kjøtt, Berit Odland med egg, Elin Therese Johanson med smykker, Helle Hansen med hester, Gunn Tingvik med strikkevarer og mange flere lokale personer.

Bildeserie

Høy aktivitet på gårdstunet lokket mange gjester

Sammenlignet med i fjor, hadde arrangøren Gro Håland en bedre opplevelse med dette årets julelandsby. Kulden som biter i kinnene minner mer om vinterkulde, klar himmel og godt mørke. Snøen meldte sitt fravær, men så lenge det var juletrær med lys, fant Gro Håland glede med det også.

– Kan dette bli en årlig hendelse?

– Ja, det tror jeg. På grunn av korona, så har vi jo ikke kunne hatt dette siden 2019. Når folk sier at det er så fint å komme en plass hvor det er mørkt, men lyst på plassene du oppsøker, tenker jeg at det viser vi må ha det litt mørkt. Det er så lyst ellers i Norges land, så dette er gøy!