Bortelaget måtte finne seg i å være favoritt før kampen mot nyopprykkede Sokndal. Hjemmelaget har slitt så langt denne sesongen, og hadde bare bokført en seier og to uavgjortresultater på de første 12 kampene. Dermed lå laget desidert sist på tabellen med fem poeng, og med fire poeng opp til trygg grunn.

God kontroll på kampen

Randaberg hadde på sin side bokført sju seiere og to uavgjortresultat på sine 13 spilte kamper, og lå på en sjetteplass før denne kampen. Det var likevel bare tre poeng opp til Eiger 1 på tredjeplassen. En seier mot Sokndal kunne dermed gi Randaberg et byks oppover på tabellen. Det ville også gjøre sitt til at laget fortsetter den fine tendensen med tredje seier på rad etter sommerpausen. Som Bygdebladet har fortalt tidligere har Randaberg slått Hundvåg 1-3 borte og Bryne 2 med 1-0 hjemme etter at serien startet opp igjen.

På bortebane mot Sokndal fredag festet Randaberg raskt et godt grep om kampen, og Vetle Hüth Olsen skåret dagens første mål for Randaberg da 28 minutter var spilt. I andre omgang la Vegar Solstrand Ludvigsen på til 2–0, som også ble sluttresultatet. Dermed klatrer laget opp til en fjerdeplass på tabellen, riktignok med to kamper mer spilt enn Ålgård, som ligger poenget bak på femteplass. Eiger 1 vant også sin bortekamp fredag kveld mot Hana, og beholder dermed tredjeplassen inntil videre.

Feirer med pizza i bussen

Trener Preben Andersen er naturlig nok godt fornøyd med å ta med seg tre nye poeng fra bortekampen mot Sokndal. Han sier til Bygdebladet at det var en tung kamp for spillerne, i og med at det er kort tid siden de spilte forrige kamp. Varmt vær var også med på å sette sitt preg på kampen.

– Men dette var nok i dag. Vi skårer to mål og holder nullen bakover. Det er jeg veldig godt fornøyd med.

– Det er god stemning i garderoben, og det blir god stemning i bussen på vei hjem?

– Ja, det er god stemning. Nå skal vi feire med pizza i bussen på vei hjem. Spillerne er nok både sultne og tørste, svarer Andersen.

– Hva tenker du om neste kamp, mot Ålgård torsdag i neste uke?

– Jeg tenker at det er godt det er seks dager til. Det blir kamp mot et topplag. Vi slo Ålgård sist, og vi vet at vi møter et godt lag. Nå skal vi hvile godt i helga, og så skal vi forberede oss godt og prøve oss på Ålgård. Så satser vi på at seiersrekken fortsetter.