Dyr på beite skal ikke forstyrres av hund

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag 19. juni skal Fellesnemda for Nye Stavanger vedta forskrift om hundehold i den nye storkommunen.

DEL

Prosjektrådmannen har laget en forskrift med bakgrunn i regler som gjelder i Stavanger og Rennesøy i dag. Finnøy har ikke egen forskrift om hundehold.

Det foreslås båndtvang hele året i friområder hvor det anses å være størst konflikt mellom ulike interessegrupper, og i områder hvor det er dyr på beite.

Rådmannen foreslår å utvide områder med helårs båndtvang til Utstein kloster i Rennesøy, Badedammen og Bjergstedsparken i Stavanger samt å utvide grensen for sentrum begrenset av Klubbgata, Kongsgata, Kannikgata, Løkkeveien og Uelands gate. Denne utvidelsen begrunnes med konflikter mellom turgåere og hundeeiere (sentrum og Badedammen), steder som har mye turisme (Utstein Kloster, sentrum og Bjergstedparken) og ødeleggelse av plantet vegetasjon (Bjergstedparken).

Det foreslås også en bestemmelse om båndtvang som legger til rette for å ha dyr på beite store deler av året uten å forstyrres av løse hunder. Båndtvangen foreslås å gjelde både på innsiden og ved siden av inngjerdet område når det er, eller kan være beitedyr til stede

Artikkeltags