Alle var forberedt på en varm, og tørr, sommer. Dette skjedde ikke, og Værstat forteller at det ble en generelt våt julimåned i Sør-Norge. Bønder var bekymret for avlingene og meteorologer fryktet en ny 2018-sommer, men så snudde været.

Så langt har også september vært svært ubestemmelig, med noen sommerdager og høstdager spredt innimellom. Søndag 17. september er likevel en dag man virkelig bør vurdere å komme seg ut. Når det er fint vær, er det lett å tenke at det vil vedvare en lengre periode. Slik er det ikke.

I dag, søndag, starter dagen med relativt lave temperaturer på 12-13 grader og delvis overskyet, med en flau vind fra sørvest. Utover ettermiddagen vil likevel temperaturene stige. Søndagen bringer med seg strålende sol og temperaturer helt oppe i 17 grader. Da vil det også være svak nordvestlig vind. Innen kvelden kommer, synker temperaturen igjen til 14 grader.

Når helgen er over, setter høstværet inn igjen.

Yr.no melder om totalt 31mm regn gjennom mandagen. Selv om temperaturene vil være relativt høye og det er meldt oppholdsvær midt på dagen, og vinden vil svinge mellom liten kuling og frisk bris. Vindkastene vil generelt svinge fra 14 til 19 meter i sekundet gjennom store deler av dagen.

Se resten av ukens vær i skjermdumpen under.