Nytt tilbud i Randaberg: Tilbyr gratis transport til kreftsyke i den grønne landsbyen

Frivillig: Olav Andreas Hove er en av sjåførene på Nord-Jæren, og han sørger for at smittevernregler blir fulgt.

Frivillig: Olav Andreas Hove er en av sjåførene på Nord-Jæren, og han sørger for at smittevernregler blir fulgt. Foto:

– Dette er et tilbud for å gjøre hverdagen litt lettere, men det er også ment å være en møteplass mellom Kreftforeningens frivillige og kreftpasienter, sier Camilla Gram.

DEL

Camilla Gram er distriktssekretær i Kreftforeningen i Rogaland. Hun forteller om det nye tilbudet deres, Kreftforeningens kjøretjeneste.

– Her er det mulig for kreftpasienter å bestille trygg transport og en hyggelig kjøretur når de skal til og fra sykehuset, legen eller apoteket, uttaler Gram i en pressemelding.

Tilbudet er helt gratis

Turen kan bestilles via en app, telefonsamtale eller på nettside. Når bestillingen og tidspunkt er lagt inn, kommer en av Kreftforeningens frivillige og henter passasjeren før turen går til sykehus, lege eller apotek.

– I en vanskelig situasjon kan det være fint å ha en fast sjåfør og samtalepartner med på veien, sier Camilla Gram.

De frivillige som er med på ordningen har fått opplæring, blant annet i smittevern, som er ekstra viktig nå i møte med sårbare grupper.

Nye vennskap

Tilbudet med gratis transport er i gang, og flere nye vennskap mellom passasjer og sjåfør har blitt etablert.

– Mange kreftsyke er i en sårbar og vanskelig situasjon, og da er det ikke alltid like lett å ta offentlig transport. Da kan det være fint og trygt å ha en fast frivillig i Kreftforeningen som kan kjøre deg dit du skal, sier ansvarlig for tilbudet på Nord-Jæren, Margaret Dissanayka.

Søk etter appen «Nyby» og let opp kjøretjenesten til Kreftforeningen. Takket være mange frivillige som står klar til å kjøre kreftsyke dit de skal, er tilbudet gratis.

Artikkeltags