Gå til sidens hovedinnhold

Offensive naborivaler møtes til dyst: – Denne kampen blir avgjørende

Artikkelen er over 1 år gammel

Tabelljumbo Kvitsøy jakter livsviktige poeng. Mastra vil avslutte seierstørken. Naborivalene entrer gresset i kveld med et felles mål: å sikre tre poeng. Bygdebladet sender kampen direkte.

– De to neste kampene blir viktige for oss om vi skal klare å karre oss forbi RIL C på tabellen. Så ja, kampen i dag blir avgjørende, men det er derfor fotball fremdeles er kjekt, selv for oss aldrende fotballspillere, sier Kvitsøy-kaptein Anders Solgård kun timer før det braker løs i Vikevåg.

Der møter de naborival Mastra. Med seier mot de rødkledde kan Kvitsøy ta et viktig steg mot overlevelse i 5. divisjon.

RIL C ligger for øyeblikket like over nedrykksstreken, med ni poeng. Kvitsøy har seks, men bedre målforskjell. Det vil si at med seier over Mastra kan Kvitsøy klarte over nedrykksstreken. Det er en oppgave Solgård ser fram til.

– Viktige kamper er alltid kjekke å spille. Akkurat at vi møter Mastra er ikke så viktig og spesielt. Vinne skal vi gjøre uansett, sier kapteinen.

Les også

Mastra-treneren: – Vi skal hevne oss etter forrige kamp. Kvitsøy-treneren: – Å slå dem vil bety ekstra mye.

Ingen planer om å hjelpe Kvitsøy

Det vil nok Mastra-kaptein Lars Erik Austbø gjøre sitt for å forhindre. Mastra har nemlig ikke vunnet på fem kamper, og jakter derfor den forløsende seieren. Ifølge kapteinen har de bare vært uheldige de siste kampene.

– Vi har hatt en del uflaks og manglet spillere. Jeg mener resultatene ikke beviser hvordan vi har spilt, sier Austbø, som håper lykken snur torsdag kveld.

Det tror han at den gjør.

– Vi forventer å vinne mot de lagene som ligger under oss på tabellen. Vi er ikke i fare for nedrykk, men likevel er dette en viktig kamp for oss å vinne, nettopp fordi Kvitsøy er et lag vi bør slå, sier Mastra-kapteinen.

Mastra ligger trygt på en foreløpig 8. plass, med 19 poeng.