Hvis en av fem mennesker i Norge daglig plukker opp fem ting fra bakken, eksempelvis en snusboks, sneip, plastflaske, tyggispapir eller plastkopp, i sitt nærområde, kan miljøet bli spart for 35 tonn avfall som kan havne i sjøen.

Slik innleder Stena Recycling AS i sin brosjyre for sitt nye initiativ #5forbærekraft om hva hver enkelt kan gjøre. Selskapet har 16 avfallsanlegg i Norge, ett av dem ligger på Mekjarvik i Randaberg. Markedssjef Øivind Sandve ved Stena Recycling i Randaberg forteller om #5forbærekraft.

– Ha med deg vårt resirkulerbare bærenett til å samle avfall, litt hver dag, og kast så avfallet i en egnet beholder hvor det hører hjemme, oppfordrer Øivind Sandve og viser fram det praktiske bærenettet som kan vaskes og brukes om igjen.

Selskapet utlyser samtidig en konkurranse for å få opp engasjementet i ryddedugnaden i nærmiljøene. En kan ta et bilde til sosiale medier mens en rydder, av søppelet, omgivelsene og gjerne sammen med familien, som kan vise hvor enkelt det er for alle å gjøre noe. Bilder kan sendes til blant annet adressen: #5forbærekraft

Månedlig skal det trekkes ut flotte premier, og hver månedsvinner blir med i hovedtrekkingen av en ekstra flott premie 1. juni 2020.