Gå til sidens hovedinnhold

Ordfører Jarle vil dele ut 300 påskeegg - på en betingelse

Lørdag deler ordfører Jarle Bø sammen med folk fra teknisk ut påskeegg til alle som deltar i påskens ryddeaksjon langs kysten i Randaberg. 

Det informerer Randaberg kommune om på sin nettside.

- Det eneste søppelsankerne trenger å gjøre for å sikre seg et påskeegg, er å ta med seg rusk og rask på turen langs kysten og ta et bilde på mobilen av seg selv med søppelet ved én av kontainerne som vi har satt ut langs kysten, sier ordfører Jarle Bø i en pressemelding.

Ordføreren og folk fra teknisk avdeling står ved kommunehuset på lørdag mellom klokka 13:00 og 15:00 for å dele ut de 300 eggene til ivrige søppelplukkere.

Kontainerne er satt ut

- I Randaberg er det satt ut kontainere merket med strandrydding flere steder, samt plastsekker til å samle søppelet i, sier Idar Goa, leder for Teknisk drift i Randaberg kommune, i pressemeldingen.

Han har tatt initiativ til årets påskeryddeaksjon sammen med ordføreren.

Her står kontainerne:

  • Tungenes fyr (ved fyret)
  • Børaunen (ved båthavna)
  • Vestre Bø (ved brygge/naust)
  • Grødem (ved Dynamittkaia)
  • Ryggstranden (på tursti)
  • Vistnesvågen (se også kart under)

Jæren friluftsråd har plassert ut avfallsbeholdere og poser ved Sandestranda og Vistestranda.

Et annerledes friminutt

Ideen om å invitere barn og unge til å rydde strendene og kystlinjen kom ordførerkollegaene på Nord-Jæren på allerede for ett år siden.

- Dette var i starten av koronapandemien. Da som nå preger koronaviruset de aller fleste sin hverdag. Jeg oppfordrer derfor innbyggerne, nok en gang, til å være med på et annerledes friminutt, ved å ta med seg barn og unge for å rydde strendene og kystlinjene i den flotte kommunen vår, sier ordfører Jarle Bø.

Håper å dele ut mange påskeegg

Jarle Bø forteller videre at folk skal følge gjeldende smittevernråd, og ikke utsette seg selv eller andre for risiko.

- Kysten er et flott sted å oppholde seg på, i en tid hvor folk ikke skal samles. De lange strendene i Randaberg egner seg ypperlig til en spasertur, samtidig som man gjør noe nyttig, konkret og positivt, avslutter Jarle Bø, som håper å få dele ut alle 300 påskeeggene på påskeaften.