Gå til sidens hovedinnhold

Ordførerne tar avgjørelse om koronatiltak i dag

I dag skal ordførerne diskutere hvorvidt det blir lettelser i de omfattende koronatiltakene denne uken.

For abonnenter
(Solabladet)

– Jeg har hele tiden vært klar på at dette er en avgjørelse kommunene må ta sammen, og derfor har jeg ikke lyst til å si så mye før møtet, sier ordfører Stanley Wirak til Sandnesposten.

– Alle kan lese de tallene vi har sett i det siste, men avgjørelsen må gjøres ut ifra en totalvurdering, sier han videre til avisen.

Tirsdag ettermiddag skal de fire ordførerne på Nord-Jæren avgjøre om det blir lettelser eller en uke til med lokale tiltak?

Lave smittetall

Den siste uken har smittetallene på Nord-Jæren sett ut til å gå i riktig retning. Sist uke var det fire smittetilfeller i Sola mot 14 uken før. I hele april var det 71 registrerte smittetilfeller i Sola, herav 20 som har tatt med smitte fra utenlandsreise.

I det siste har de fire ordførerne i Stavanger, Sola, Randaberg og Sandens møtt hverandre ukentlig for å vurdere smittesituasjonen. Dette gjøres i tett samspill med kommuneoverlegene, som kommer med sine råd rundt situasjonen. Forrige uke konkluderte kommunene med at det var for tidlig å lette på de lokale tiltakene.

– Jeg skjønner godt at folk er leie. Det er jo vår nå, folk i byen vil oppleve våren og sommeren. Derfor håper jeg nå at folk klarer en liten uke til. Ser det bra ut neste uke, så er sjansen stor for at de regionale tiltakene blir opphevet, sier sandnesordføreren til Sandnesposten.

Kommentarer til denne saken