Konserten fredag er til inntekt for et nytt orgel i middelalderklosteret på Utstein. Faktisk er det i så dårlig forfatning at enkelte av tangentene ikke går an å spille på. Det haster med å skaffe et nytt orgel siden orgelet også er et populært sted for eksempelvis bryllup.

Klosteret på Utstein er også et yndet sted for konserter, der Anne Margrethe Vikeså og gruppen Tango Spleen Trio nylig leverte en flott kveld med argentinsk tango. Den lokale kvartetten Tilia Cordata inviterer også til førjulskonsert der tidlig ettermiddag søndag 24. november.

Stiller opp for Utstein kloster

En egen komité er opprettet av Rennesøy kirkelige fellesråd for å samle inn penger til et nytt orgel, og gruppa er i gang. Nå får de god hjelp fredag kveld, 22. november.

Marit Kristine Risnes og Åshild Spikkeland byr på historie om Johan Sebastian Bach (1685–1750) gjennom arier, sanger og solospill.

– Vi forteller historier fra Bach sitt liv etter utdrag fra «Eventyret om Bach» av Minken Fosheim, forteller Marit Kristine Risnes til Bygdebladet.

Marit Kristine Risnes er sopran, og blir akkompagnert av Åshild Spikkeland på klaver. Spikkeland medvirker også som forteller, mezzosopran og alt.

Internasjonalt anerkjente utøvere

De to har fått anerkjennelse og produksjonsstøtte til Bachs historier fra «Fond for utøvende kunstnere» til en serie på tre konserter. Denne begynte i Ishavskatedralen i Tromsø 1. september, i Bispekapellet i Stavanger 15. september og førstkommende fredag veldedighetskonsert i Utstein kloster.

Marit Kristine Risnes og Åshild Spikkeland er begge internasjonalt anerkjente utøvere. De har begge solid utdannelse og erfaring fra internasjonale scener innen sang, musikk, klaver, dans og musikkteater.

Marit Kristine Risnes

Har studert sangstudier ved musikkonservatoriet i Agder, ved ulike utdanningsinstitusjoner i Tyskland, hvor hun blant annet har mastergrad som solist for konsert og opera fra.

Hun har en sangkarriere ved tyske operahus, og innspillinger og konserter sammen med blant andre berlinerfilharmonien. I Norge kan hun vise til virke som distriktsmusiker, solist med kor og orkester, operakonserter/operapub, kammerkonserter og hun var solist i NRK 2 sin «sakte tv»-produksjon «Salmeboka minutt for minutt».

Åshild Spikkeland

Utdannet pianist under Sergej Osadchuk fra Moskva-konservatoriet og Birthe Johansen fra København.

Hun har også fire år med sangutdannelse fra operaklasser i Tromsø og ved Universitetet i Stavanger. Åshild virker som dirigent, piano- og teaterlærer ved Stavanger kulturskole.

I forestillingen i Utstein kloster fredag kveld medvirker som forteller, akkompagnatør (klaver) og mezzosopran.