Gå til sidens hovedinnhold

Over 2000 vaksiner til Randaberg - kan framskynde dose 2

Randaberg kommune får over 2 000 vaksinedoser i uke 34, og kan sette fortgang i vaksineringen med dose 2 for alle over 18 år.

Framover får vi tildelt to forskjellige typer vaksiner, Pfizer og Moderna. Dette er første gangen Randaberg kommune får tildelt doser fra Moderna, skriver de på kommunens hjemmeside.

I uke 34 (23.-29. august) får vi 1 500 doser med Moderna og 650 doser Pfizer.

– Det er trygt å kombinere de to vaksinene. Begge vaksinene er såkalte mRNA-vaksiner, og baserer seg på den samme teknologien. De er svært like i hvordan de er bygget opp og fungerer. Folkehelseinstituttet FHI anbefaler å kombinere de to vaksinene, der dette er praktisk for å gjennomføre vaksinasjonsprogrammet.

– Mange av de som har fått dose 1 med Pfizer i Randaberg vil få Moderna som dose 2. Ifølge FHI er Moderna mer effektiv mot deltaviruset enn Pfizer, og det er trygt å kombinere de to vaksinetypene, opplyser vaksinekoordinatorene Inger Elin Myhre og Siw Diane Myhre Johanson i Randaberg kommune.

Det må være fire uker mellom dose 1 og dose 2. Vaksinekoordinatorene oppfordrer alle over 18 år til å vaksinere seg tidligst mulig, for å sikre en trygg gjenåpning av samfunnet.

– Nå legger vi ut mange nye timer fortløpende i timebestillingssystemet, til og med uke 37. Vi håper derfor at så mange som mulig flytter timen sin fram til et tidligere tidspunkt, sier Inger Elin Myhre og Siw Diane Myhre Johansion,

– Men vær obs på at det må ha gått minst fire uker mellom de to dosene.

Vaksinetelefonen – 40 40 88 94

Vaksinetelefonen har åpent hverdager mellom kl. 08.30 og 10.30. Vi ber om at Vaksinetelefonen fortrinnsvis brukes til å avlyse timer ved sykdom, karantene, isolasjon, og for de som ikke har BankID.