Barn i hopetall springer utrettelig fram og tilbake over gressmatta. Fotballene smeller i veggene, mens latteren og jubelen henger løst.

Støynivået i Randaberg Arena er høyt denne høstferien. Her har over 50 barn samlet seg for å delta på fotballskolen til Randaberg fotball sin fotballfritidsordning (FFO).

Det gode oppmøtet får Knut til å smile bredt.

– Vi har drevet denne ordningen i tolv år nå. Vi arrangerer fotballskolen både i sommer-, vinter og høstferier. I høstferiene har vi aldri hatt flere deltakere enn nå, sier han fornøyd.

Bildeserie

Stort bildegalleri fra fotballskolen - ser du noen du kjenner?

En sosial arena i ferien

I løpet av årene har klubbens fotballskole blitt et populært aktivitetstilbud i feriene, erfarer Norgren.

Her kommer ikke bare barn fra RIL, men også fra klubber som Finnøy og Vidar.

Fotballskolen er en sosial arena for barna, mener sportssjefen.

– Mange hadde gjerne blitt sittende hjemme om det ikke var for fotballskolen. Dette er en plass hvor barn kan holde seg i aktivitet, samtidig som de sosialiserer seg i ferien, sier Norgren.

Idrettselever, hockeykeeper og RIL-spiller

Norgren er ikke den eneste som passer på over 50 fotballglade, energiske barn i høstferien. Med seg på laget har han elever fra Wang toppidrett, RIL-spillere og en tidligere keeper for ishockeylaget Oilers.

Sammen sørger de for at barna blir drillet på blant annet skudd-, innlegg og pasningsteknikk, i tillegg til mange spennende lagkonkurranser.

Onsdag kommer Vidars FFO, som også arrangerer fotballskole i ferien, på besøk til Randaberg Arena. Da skal fotballskolebarna spille kamper mot hverandre.