Nå i dag er endelig de solide kuttene i prisene på månedskort og dagspass i Rogaland i gang. I tillegg blir det mye billigere for familier å reise på helgetur med bussen.

Før kostet månedskort 760 kroner for voksen. Nå er prisen kuttet til 600 kroner for en sone. Det er 21 prosent i priskutt. Prisen på dagspass er i dag dumpet fra 95 til 60 kroner, altså hele 36 prosent reduksjon. Barn, studenter og honnør har halv pris av det igjen på månedskort, dagspass og enkeltbillett.

I tillegg blir det nå også mulig å ta med en ekstra voksen og inntil tre barn i helger og etter 17 på hverdager på både månedskort, dagspass og enkeltbillett. Nå blir det altså mye billigere for familier å reise med buss og tog.

Venstre fikk høsten 2019 solid gjennomslag i den blågrønne regjeringen for satsing på kollektivtransport. Det gjør at nå kommer både billigere billetter og flere avganger.

Fra 12. oktober fikk Randaberg og Rennesøy flere hundre nye ukentlige bussavganger. Det har betydd mange nye bussavganger på rute X76 mellom Forus og Randaberg, rute 15 mellom Stavanger, Randaberg og Mekjarvik er styrket og rute 10 mellom Stavanger og Rennesøy har fått 100 nye ukentlige avganger.

Venstre kjemper for et kollektivtilbud med buss og tog som er attraktivt for folk. Målet til Venstre er å gjøre det enklere og billigere å velge miljøvennlig.