Gå til sidens hovedinnhold

Randaberg med sterk borteseier i semifinalen

Det ble neglebitende da Randaberg dro til Oslo for å spille mot Koll IL i første semifinale, i NM i volleyball.

– Vi spiller en god kamp i dag. Vi detter nedpå et par ganger i flere sett, men over det store i det hele, spiller vi en fantastisk kamp. Selv om vi hadde både kaptein og midtspiller syke, så viser vi at vi har en bred tropp med høyt nivå, forteller en meget fornøyd Espen Sørbø.

Treneren sier at det er kjekt å se at det laget jobber med, og har troen på, gir uttelling.

– I tillegg er det 15–20 personer på tribunen som har tatt turen fra Randaberg, og det har nok vært med å gi et utslag i de periodene hvor vi trengte det lille ekstra. Det er en meget god følelse, så nå håper vi bare på en stinn brakke ved returoppgjøret 12.12.

Etter å ha tapt et jevnspilt førstesett (25-22), skrudde Randaberg på turboen.

Andresett vant jentene fra den grønne landsbyen (23-25), før de tok et veldig overbevisende tredjesett (15-25). Fjerdesett ble hjemmelagets, hvor Koll vant 25–19.

Da ble det duket for et avgjørende femtesett. Randaberg startet sterkt, og gikk fort opp i 1–5 ledelse. Etter en time out, kom hjemmelaget litt mer med i settet – og plutselig sto det 10–10. Så ble comebacket til hjemmelaget en realitet, og gikk opp i 13–11 ledelse.

Etter en smash fra Randaberg-spiller nummer 8. Wilde Jakobsen, meldte Randaberg seg med i kampen om å vinne settet igjen. I direktesendingen fra Norges Volleyballforbund så man et jevnspilt femtesett. Hvor stillingen var både 14-14, 15-15, og 16-16, før en smash feil fra hjemmelaget ga Randaberg matchball.
Da kom Jenny Adolfsen opp med en avgjørende blokk, og sørget for et meget sterkt utgangspunkt for neste semifinale.

Dermed vant Randaberg 3–2 i sett.