Volleyball, kvinner eliteserie, Randaberghallen 24. april.

Resultat: 2 - 3 (25-20, 19-25, 25-22, 20-25, 14-16)

Salen hadde mange publikummere søndag ettermiddag, da flere titalls randabergbuer sto klare for å støtte hjemmelaget. Etter lørdagens tap (1-3) mot BK Tromsø, var damene fra Randaberg nødt å prestere.

Første sett åpnet sterkt fra hjemmelaget, og kvinnene eide banen lenge. For hvert poeng til Randaberg, applauderte de mange tilskuerne i glede. Det var jevnt gjennom hele settet, og Randaberg avsluttet med å dra i land en seier på 25-20.

Idet andre sett begynte, var motstanderne fra Tromsø klare for å prestere. Og det gjorde de. Innledningsvis dominerte BK Tromsø første halvdel av settet. Det var tydelig at ingen av lagene hadde tenkt å la den andre vinne: flere runder varte lenge, og det tok lang tid før ett av lagene fikk poeng. Til slutt endte andre sett med seier til BK Tromsø med en stilling på 19-25.

I tredje sett var ikke kampen mindre intens: BK Tromsø holdt på vinnerkortene lenge. Etter hvert snudde likevel lykken, og Randaberg begynte å dra i land flere scoringer. BK Tromsø var hakk i hæl på dem, og da stillingen var 23-22, måtte RIL ta en timeout. Etter en kort rekalibrering dro RIL-damene inn en seier i tredje sett med en endelig stilling på 25-22.

Det som kunne blitt det fjerde endelige settet startet med serve og poeng til bortelaget. De holdt på ledelsen lenge, og RIL-damene lå noen skritt bak nordlendingene. De klarte ikke ta igjen BK Tromsø, og det fjerde settet endte 20-25 til bortelaget.

Med det var kampen i sin mest spennende fase. I femte sett spiller man i utgangspunktet til 15 poeng, men vinneren må ha to poeng over motstanderen. Ved 8 poeng bytter lagene side.

Da femte sett startet, dominerte Tromsø banen, og spenningen var til å ta og føle på. Det var jevnt, men til slutt gikk seieren til BK Tromsø med en knapp seiersstilling på 14-16 til bortelaget.

Sluttspillet ble dermed vunnet av BK Tromsø, og Randaberg Volleyball endte på en 2. plass denne sesongen.

Tøffe motstandere

Etter at kampen var ferdig, var det med tungt hjerte at RIL nå tar ferie før neste sesong. Tuva Aarrestad, som sto for flere av poengene i løpet av kampen, benekter ikke at det var surt å tape:

– Andreplass er en bragd det også, men det er utrolig kjipt akkurat nå. Det var så nærme, og det var et par feil som avgjorde det hele.

– Hva gjorde at det ikke gikk?

– Det er en del personlige feil, litt mer kaos enn det kunne vært og litt for lite presisjon. Når det kommer lette baller så sitter de ikke som de skal. Det er litt nerver som forstyrrer, og da får vi ikke den ene ballen som gjør at vi får ekstrapoeng.

BK Tromsø gjorde det ikke lett for RIL-damene. Aarrestad bekrefter at det er et tøft lag de møtte.

– De er fra Nord-Norge, og det vises på banen. De kaster seg rundt og jobber bra og spiller godt sammen, sier Aarrestad.

Nå som sesongen er ferdig blir det litt fri for volleyball-laget. Det blir nå fokus på styrke og jobbe seg opp. Laget vil trene litt mer inn mot sommeren, og så starter en ny sesong.

– Vi får håpe på et annet resultat da, avslutter spilleren.

Tapte på hjemmebane

Intensiteten i kampen var noe som trener Espen Sørbø kunne gledet seg over. Han opplever at laget hadde et gir ekstra å gå på, men at det var mange følelser og uflaks på femte settet som satte dem ut av det.

– Nå kjennes det jo mest surt for jentene, for vi ville til Tromsø neste helg og avgjøre det. Heldigvis så ser det ut som at vi har hele troppen til neste år, og da blir det enda mer moro i hallen.

– Å tape på hjemmebane er ikke gøy. Hvordan kjennes det?

– Nei, det er grusomt å gjøre det, men motstanderne våre har vært BK Tromsø og Koll. Det er tøffe lag. Tromsø fortjener å vinne, og vi får gjøre oss klare til neste sesong.

Laget vil nå gire opp til Sanda Sol i mai og trene. Noen av spillerne er også kalt inn til landslaget og skal prøve seg der, men det blir først noen uker med ferie.