Randaberg er en av seks kommuner som er nominert til bosettings- og integreringspris

Randaberg er blant 6 kommuner som er nominert til Bosettings- og integreringsprisen 2020.

DEL

De nominerte kommunene er Asker, Gjøvik, Randaberg, Sunndal, Tromsø og Voss. Prisen deles ut av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i mai, skriver Randaberg kommune på sin nettside. Videre står det:

De nominerte kommunene er valgt ut på bakgrunn av konkrete resultater og kunnskap om kvalitet i integreringsarbeidet.

- Det er viktig å løfte fram kommuner som oppnår resultater og jobber helhetlig og systematisk med integrering av innvandrere. Jeg håper de nominerte kan være til inspirasjon for andre kommuner og lokalsamfunn, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i IMDi.


Har vist ekstraordinært engasjement og fleksibilitet

De nominerte kommunene har bosatt flyktninger etter behov og anmodning fra staten, og har vist ekstraordinært engasjement og fleksibilitet. Kommunene kan vise til positive resultater for flyktninger i forbindelse med overgangen til arbeid eller utdanning etter endt introduksjonsprogram. I tillegg jobber disse kommunene aktivt med å utvikle nye metoder og tiltak som fremmer godt bosettings- og integreringsarbeid.

Bosettings- og integreringsprisen ble delt ut for første gang i 2008. Tidligere vinnere er Vadsø (2008), Levanger (2009), Kristiansand (2010), Kragerø (2011), Molde (2012), Hammerfest (2013), Drammen (2014), Grimstad (2015), Trondheim (2016) og Bærum (2018).


IMDi inviterer til å stemme

IMDi inviterer også publikum til å stemme på sin favoritt, og åpner for stemmegivning på sine nettsider i mars. Blant de 3 finalistene med flest stemmer, kårer IMDi en vinner. Prisen deles ut på IMDis integreringskonferanse 4. mai i Oslo.

Artikkeltags