Gå til sidens hovedinnhold

Randabergbu Maria (17) skal være ansiktet utad for alle ungdommer på Nord-Jæren: - Drømmen er å bli statsminister

Maria Førsvoll har blitt valgt til å representere alle ungdommer på Nord-Jæren, i det nye ungdommens fylkesråd.

For abonnenter

- Jeg føler meg veldig stolt. Jeg er spent og gleder meg, og skal gjøre alt jeg kan for å få det til sier Maria Førsvoll til Bygdebladet.

Maria blir 18 år i februar og går nå på Kongsgård videregående skole i Stavanger. En av prioriteringene hennes er å redusere ensomheten blant de unge. I fjor opprettet Fylkeskommunen en tiltaksgruppe som fokuserte på russ, noe Randabergbuen vil kjempe for å videreføre.

- Jeg går på videregående selv, og det er mye snakk om ensomhet i forbindelse med russefeiringen. Men det er også utfordringer med korona, som har hindret arrangementer og aktiviteter.

Hun påpeker også at det er viktig å passe på at alle har en plass på fritiden hvor de kan bli sett, og at videregående skoler følger opp elevene sine. E-sport klubben på Randaberg blir også tatt opp som et godt tiltak.

Les også

Eirik (29) drømte om å bli profesjonell eSport-utøver – nå skal han hjelpe andre å oppnå samme drøm, som trener for Oilers eSports nye lag

Stort ansvar

- Jeg er veldig engasjert, opptatt av det som skjer rundt meg, jeg er aktiv, og glad i å lage mat, forteller randabergbuen, som har bodd her siden hun var tre år.

Maria sier pizza er favoritten, mye takket pizzaovnen hjemme, og fortsetter med at hun har gode planer for fremtiden.

- Drømmejobben er å bli statsminister, hvis det er urealistisk vil jeg bli skillsmisseadvokat eller menneskerettighetsadvokat, humrer hun.

Å få dette ansvaret, gir en god mulighet for de unge til å bli hørt, men det kan også by på utfordringer.

- Det er jo en kjempe stor mulighet, men det er også litt komplisert, ettersom Nord-Jæren er så sammensatt. Det er jo oss på Randaberg og Rennesøy som bor mer i distriktet, og de som bor i Stavanger og Sandnes, hvor jeg skal representere alle. Men jeg tror det er en fordel at jeg ikke bor i en av de store byene, og kan representere de som bor i landligere områder.

Marie avslutter med å fortelle, at neste steg etter Kongsgård, blir trolig å flytte for å studere i Oslo.