Gå til sidens hovedinnhold

Rekordmange er interessert i herskapelig millonvilla

En prisantydning på 10,9 millioner kroner demper ikke interessen for en enebolig på Stangeland. 10 stykker har allerede meldt seg på visning. – Langt fra vanlig for boliger av denne typen, sier eiendomsmegler.

For abonnenter
(Sandnesposten)

BOLIG: – Så langt har vi 24 interessenter på listen og 10 stykker har meldt seg på visning. Vi la boligen ut på Finn.no sist fredag og onsdag formiddag var det nesten 22.000 som hadde klikket seg inn på prospektet. Dette er langt fra vanlig, sier daglig leder Rune Larsen hos Eie Eiendomsmegling i Sandnes.

Unik bolig

Boligen det er snakk om er en enebolig i Jønningshagen på Stangeland med et bruksareal på 444 kvadratmeter. Prisantydningen er på hele 10,9 millioner kroner. Huset, som ble bygget i 1985 holder en eksklusiv standard og har i tillegg en flott opparbeidet tomt med steinmurer, bed og hage. Med på lasset følger det også en dobbelt garasje i samme stil som huset. Eiendommen ligger i en blindvei med svært lite trafikk og det er lite innsikt fra gaten.

– Vi snakker her om en helt spesiell og flott representasjonsvilla som det i dag finnes få eller ingen av i Sandnes. Det er svært sjelden vi har boliger av denne typen til salgs. Jeg regnet derfor på forhånd med at det ville være interesse for boligen, men ikke at den skulle være i det omfanget den har vært. Mange interessenter meldte seg rett etter at boligen ble lagt ut, og fremdeles er det pågang, sier Larsen, som ikke ser bort fra at det kan bli en budrunde.

– Det er ikke mange boliger som selges i denne prisklassen hvert år og vi skal ikke så langt tilbake i tid før vi hadde opplevd at det hadde vært 1-2 stykker på visning for en slik bolig. At det melder seg 10 stykker er ikke vanlig. Det er et klart tegn på at det nå er en tydelig bedring i det lokale boligmarkedet, sier han.

Etterspørsel større enn tilbud

Larsen viser til at etterspørselen nå er størst når det gjelder eneboliger og rekkehus. Spesielt for boliger i førstnevnte kategori er pågangen stor.

– Etterspørselen av eneboliger i Sandnes er i dag langt større enn tilbudet. Det er blitt færre eneboliger for salg og interessentene har blitt flere. Det er flere på visning og nå er ser vi også at det langt oftere er snakk om budrunder før salg. Markedet er i oppgang også i Sandnes, selv om vi ennå ikke er på samme nivå som Stavanger, sier han og fortsetter:

– Prisene på eneboliger er fremdeles rimeligere i Sandnes om man sammenlikner med Stavanger. Hadde denne eneboligen vært sentralt plassert i Stavanger vil nok prisen vært høyere, sier han.

Larsen har også merket seg at flere i dag foretrekker å gå på visning tidlig på dagen.

– Dette kan nok ha sammenheng med at flere har hjemmekontor på grunn av situasjonen med korona. Nå opplever vi faktisk at det er større interesse for lunsjvisninger enn for ettermiddagsvisninger. Dette er helt motsatt av hva det var tidligere, sier han.

Kommentarer til denne saken