Suzanna Freeman-fanuelsen har brukt både tid og penger på å lage det som er Rennesøys nye festdrakt. Etter to år med iherdig arbeid kunne hun fredag 23. november vise fram det endelige resultatet, foran en lang rekke skuelystne.

- Det er surrealistisk å endelig få presentere denne drakten. Det gjør meg både stolt og glad, sa en tydelig rørt Suzanna Freeman-fanuelsen.

Ikke tilfeldig fant offentliggjøringen sted ved Utstein Kloster på Klosterøy. Over store deler av festdraktens rygg er nemlig et broderi av nettopp Utstein Kloster. Hilde Nielsen Ryeng (eldste) og Rakel Østebø stilt opp som modeller for anledningen.

Den detaljerte drakten er produsert i Suzannas Lille Systue i Vikevåg. Sølvsmeden på Finnøy, Folke Helle, har spesiallaget søljen og sølvet som ellers hører til. Draktens er sydd i marineblått ullstoff som er vevd hos Mandal Veveri og Møre Bånd og Vev har vevd alle bånd.

Under offentliggjøringen ble både dame- og jentedrakten vist fram. Enn så lenge finnes det ikke en herreversjon av Rennesøy-drakten.

Les mer om den nye Rennesøy-drakten i neste papirutgave av Bygdebladet. Saken publiseres også på nett.