Gå til sidens hovedinnhold

Rennesøydagen er tilbake høsten 2022: – Nå må vi vise at bygdedagen vår er liv laga

Rennesøy Innbyggertorg kommer med en gladnyhet fredag om at Rennesøydagen igjen vil bli arrangert i 2022.

Den foreløpig siste gangen Rennesøydagen ble arrangert i Vikevåg sentrum var 31. august 2019, i det aller siste året Rennesøy var selvstendig kommune.

– I forbindelse med Frivillighetens år 2022 går Stavanger kommune sammen med lag og foreninger, næringsliv, frivillige og kommunedelsutvalget om å lage Rennesøydagen, sier Terje Øvrebø til Bygdebladet.

Øvrebø er leder i Rennesøy kommunedelsutvalg.

Ved innbyggertorget og frivilligsentralen på Rennesøy har fått midler vedrørende frivillighetens år i 2022, forteller Terje Øvrebø. I anledning frivillighetens år vil en forsøke å gjøre neste års Rennesøydagen til en stor «happening», eller begivenhet på norsk.

– Det vil kunne bli en fin anledning til å markere frivillighetens år, og det vil bli en utmerket anledning for frivillige lag og organisasjoner i Rennesøy til å vise seg fram. Det er flere som ikke helt har oversikt over hva som finnes, så de bør kjenne sin besøkelsestid, sier Terje Øvrebø og legger til:

– Nå må vi sørge for å fylle Rennesøydagen neste år med innhold, og så får vi se om det er liv lag for bygdedagen vår.

Torsdag denne uken var det et møte mellom flere lag og foreninger, og så langt er disse med på lage Rennesøydagen 27. august 2022: Rennesøy kystlag, Rennesøy og Finnøy turlag, Rennesøy historielag, Speideren, 4H, Rennesøy hagelag, Vikevåg skulehage, Stavanger kommune og Ørnhaug besøks- og aktivitetstun.

Fra Rennesøy Innbyggertorg ved leder Tina Nådland uttales det at «et mylder av lag, foreninger og lokalt næringsliv» som deltar på Rennesøydagen. Ta kontakt med innbyggertorget i Vikevåg sentrum, det tidligere kommunehuset, om du vil vite mer.