Kulturbruk 44/4 på Bru, Rennesøy, er sentralt i denne festivalen.

– Ja, billettsalget starter torsdag 29. april, og skal gjennomføre under trygge opplegg for smittevern og eventuell reduksjon i antallet som kan komme, sier Inger Lise bru til Bygdebladet.

Ifølge smittevernregler som gjelder nå, er det femti billetter som legges ut for salg torsdag formiddag 29. april. Arrangøren oppdaterer seg på regler etter hvert som de skulle endre seg, så det kan bli lagt ut flere.

Hvem er det som kommer til kulturbruket på Bru i juni?

– Vi åpner billettsalg for kammerfestivalen Palko & Co, med flott kammermusikk av dyktige utøvere, musikkbad med forfatter Tore Renberg, festivalmiddag komponert av Ryfylkekokken Frode Selvaag og guidet tur til Kubikstol i Bruhalsen. Her er noe for enhver smak, frister vertskapet, Inger Lise Bru.

Arrangøren tenker å gjennomføre festivalen selv med bare tjue tilhørere i salen. Hun kan fortelle at interessen festivalen Palko og Co har vært stor i forkant. Programmet er slik for de to dagene.

Fredag 11. juni:

Kammerfest på kulturlåven på kveldstid med Tore Renbergs tanker om musikken som framføres. Bru sin egen dekoratør Jofrid Bru Staurland står for en flott blomsterinstallasjon, som i seg selv skal være verdt besøket.

Enda senere på kvelden blir det musikkbad på sjøhuset, hvor forfatter Tore Renberg intervjuer og samtaler med musikerne. Her kan det bli trangt om plassen, ryktes det, men altså gjeldende smittevernregler skal bli overholdt.

Lørdag 12. juni:

Kl. 13.00 blir det tur i det fine landskapet på Bru til kunstverket Kubikstol ute i Bruhalsen, hvor en kan sette seg ned og kikke uforstyrret ut mot havet. Kubikstol er den danske kunstneren Jørn Rønnau sin idé, og den kom på plass i 2008 som en del av Bru kultursti i forbindelse med kulturåret «Stavanger 2008». Underveis til Bruhalsen blir det suppe ved Steinhuset, og suppen er laget av Ryfylkekokken Frode Selvaag.

Lørdag ettermiddag 12. juni er det igjen kammerfest på kulturlåven til Inger Lise Bru og Magnus Jansen Bru. Både fredag og lørdag er det musikerne Marianne Thorsen, Lars Anders Tomter, Sandra Lied Haga og Benedicte Palko, alle kjente, dyktige utøvere av klassisk musikk.

Ut på lørdagskvelden inviteres det til gjestebud på kulturlåven. Gjester er velkommen også om de kommer i turtøy, og de vil kunne smake på Ryfylkekokken Frode Selvaag komponerte meny.