RIL Fotball stopper all aktivitet på grunn av koronaviruset

Innendørskamper i blant annet Randaberg Arena blir påvirket etter at RIL Fotball stopper store deler av sin aktivitet. Det er full stans for både trening og kamper innendørs.

Innendørskamper i blant annet Randaberg Arena blir påvirket etter at RIL Fotball stopper store deler av sin aktivitet. Det er full stans for både trening og kamper innendørs. Foto:

Onsdag kveld ble innendørsaktiviteten stanses. Nå er all aktivitet stanset etter at NFF har kansellert all aktivitet i breddefotballen ut april.

DEL

Oppdatering: Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

-Dette var ikke uventet, og Randaberg Fotball følger selvsagt opp dette. Vi stoppet inneaktiviteten vår i går og stopper nå all utendørsaktivitet også, sier styreleder Torgeir Kjøll.

På NFF sin nettside heter det:

«Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

Onsdag kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og på bakgrunn av dette har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå. Idrettslag som har spørsmål vedrørende dette bes ta kontakt med sin lokale fotballkrets. Informasjon vil også bli oppdatert på fotball.no

- Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.»

Dette skjedde tidligere

- Etter å ha vurdert utviklingen i løpet av onsdag har styret besluttet å stenge ned store deler av aktiviteten. Helsen til våre medlemmer er selvsagt det viktigste og vi som klubb ønsker å være i forkant, sa styreleder Torgeir Kjøll i en uttalelse.

På telefon med Bygdebladet understreker han dette.

– Vi er det største frivillige laget i Randaberg, og vi vil vise et tydelig solidaritetsstandpunkt. Det har det blitt snakket mye om. Det er utviklingen nå de siste dagene som gjør at vi har sett at det er nødvendig for oss å gjøre disse tiltakene, sier Kjøll.

Klubben har ikke vært i kontakt med andre lokale klubber, men har fulgt nøye med på hva som har skjedd.

– Det er en beslutning vi har tatt selv som klubb. Vi ønsker rett og slett å kjøre et "føre var"-prinsipp, sier Kjøll.

Det har også vært mye kontakt med kommuneoverlegen i forbindelse med avgjørelsen.

– Vi har nær kontakt med kommunelege Ole Bernt Lenning i Randaberg og følger selvsagt de råd våre helsemyndigheter til enhver tid kommer med, men i tillegg har vi valgt å følge et forsiktighetsprinsipp når vi nå gjør våre egne tiltak, sier Kjøll i den opprinnelige pressemeldingen.

Dette påvirkes av beslutningen

– All trening og alle kamper innendørs stoppes umiddelbart. Det betyr aktivitet i Randaberg Arena og gymsaler på skolene.

– FFO stopper fra og med 13. mars.

– Kiosken i Randaberg Arena bemannes ikke.

– Garderobeanlegget på Idrettshuset stenges umiddelbart for all bruk.

Randaberg Fotball understreker at de vil følge situasjonen nøye. Trening og kamper utendørs er pr. nå tillatt, men vil bli vurdert fortløpende.Artikkeltags