Gå til sidens hovedinnhold

Robert har store planer for årets 17. mai: – Det er mye kult som kan skje i toget

Robert Raustein er årets togsjef. I likhet med fjorårets feiring, håper han på god stemning på Randaberg, under årets nasjonaldag.

For abonnenter

– Vi håper at det blir enda flere i år, og at de kommer med litt stilige ting og tenker litt kreativt. Vi har håp om at noen kan komme med en traktor, en stor henger og høyttalere med musikk.

Med dagens retningslinjer vil det være vanskelig å spille korpsmusikk i 17. mai toget, dermed ser Robert på andre måter for å skape liv i toget.

– Å kun kjøre biler, uten noen 17. mai korps, er litt kjipt. Vi håper at vi får med en del folk som kan spille musikk i bilen sin, og at de gjerne spiller korpsmusikk og kjører noen gode intervaller.

Ønsker initiativ

Som mål ønsker Robert og komiteen at flest mulig folk møter opp ved Randaberg Arena klokken ti på 17. mai.

– Jeg håper de kan bli med å pynte og sette opp høyttalere. Vi har lyst å skape litt liv. Vi håper at noen har lyst til å ta initiativ og prøve å få til noe. Det er flust av traktorer og hengere i kommunen, og alt av veteranbiler, veteransykler, veterantraktorer, kabriolet og tøffe biler. Det er mye kult som kan komme i toget, som hadde vært kjekt å få med. Vi ser for oss at folk gjerne har vinduene nede og skaper litt stemning i toget, for det hadde vi litt lite av i fjor.

Hvis noen stiller opp med traktor og henger, mener Robert at det er gode muligheter til å finne på ting.

– Vi skal kjøre 25 kilometer i timen, så det meste er innafor, så lenge en opprettholder smittevernreglene. Man kan gjøre hva som helst. Det kjekkeste er om mange er ute og ser på.

Les også

Anette (27) skapte liv og røre i nabolaget i fjor – nå gjentar hun suksessen: – Bare å hoppe på

Hvem som helst

I likhet med i fjor, skaper de et Facebook arrangement for bilkortesjen. Hvis man ikke kan stille opp i kortesjen, håper de at du kan bli med å se på.

– Vi har valgt at det ikke skal være noen påmelding, hvem som helst kan møte opp. Det er ingen begrensning på hvor mange som kan være med. Vi håper at folk er engasjerte på Facebook og skriver om dette, og gjerne legger ut bilder på kommunens hjemmeside at de har lyst til å delta, og bilder av kjøretøyet de har lyst til å bruke.

– Hvis man ikke har et kjøretøy, kan du snakke med andre og spør om du kan bli med. Du kan snakke med andre og spør om du kan bli med. Ellers er det like kjekt at folk står og ser på med god avstand selvfølgelig. Langs hele ruta med flagg og musikk, alt som skaper stemning. Jeg håper på et vel så bra tog som i fjor, hvis ikke bedre.

Bildeserie

17. maikortesje på Randaberg - se bildene