Flere timer er gått ned til å bringe innbyggerne på Randaberg en ordentlig revy i anledning kommunens hundreårsjubileum. Fredag kveld var tiden omsider kommet for å la sceneteppet gå opp.

Etter at ordføreren åpner revyen – og sliter med å finne veien bak sceneteppet igjen etter talen – kommer skuespillerne opp og fremfører en historie om Randaberg med lydeffekter de skaper selv. De høster latter og åpner sterkt med et inspirerende sangnummer.

Deretter kommer revynumrene i første akt rekende på en fjøl. Som en revy om Den grønne landsbyen, kommer de frem med flere lokale elementer i showet som morer randabergbuen i salen.

Bildeserie

Jubel og latter sto i taket i fullstappet sal på revypremieren

Slik Bygdebladet har omtalt tidligere, har det vært heftig kamp om å sikre seg billetter til revyens forestillingsdager, og til slutt var hver forestilling fra fredag 11. til søndag 13. november utsolgt. Blant premierepublikummet var Mona Helleland

Helland er opprinnelig ikke fra Randaberg, men likevel fant hun glede i forestillingen som ble satt opp fredag kveld. Hun har nå bodd i kommunen i 27 år, og det gjorde at hun var kjent med elementer av revyen.

– Det kunne kjennes familiært på én måte, sier Helleland til Bygdebladet.

– Hvordan da?

– Du kjenner deg igjen på det som blir sagt. Viste, Bø og alt, i grunnen!

Revyen som konsept mener hun gir personene som opptrer muligheten til å virkelig gå under huden på lokalsamfunnet og personene som bor der – især politikerne. Det er på kvelder som dette hun mener man har muligheten. Hun øynet da håp om å se noen politikere bli gjort litt narr av.

På hjemstedet sitt får flere folk – i en humoristisk tone – gjennomgå i den lokale revyen.