Kl. 11.17 meldte Vegtrafikksentralen Vest at Byfjordtunnelen på E39 er stengt inntil videre. Årsaken er røykutvikling i en personbil. Det er foreløpig uvisst om det har vært åpne flammer.

Fører av bilen ble sjekket av helse på stedet. Føreren var en kvinne på 79 år, som kjørte inn i en nødlomme da røykutviklingen ble oppdaget. Hun fikk selv slukket denne ved å bruke et av pulverapparatene i tunnelen.

Bygdebladets utsendte kan melde om at en brannbil dro fra stedet cirka 11:45. Det samme gjorde en ambulanse med blålys kun minutter senere.

Vegtrafikksentralen vet ikke hvor lenge tunnelen vil bli stengt.

Politiet skriver klokka 11:59 at en bilberger er på stedet for å frakte bilen ut. Klokken 12:13 ble tunnelen meldt åpen av Vegtrafikksentralen.

Kø til Mastrafjordtunnelen

Rizan Ubdo, som bor på Mosterøy, er blant dem som står i køen på nordsiden av Byfjordtunnelen. Han kan melde om lange køer.

– Akkurat nå står jeg omtrent ved Askjesenteret, med kø både foran og bak meg. Her har jeg stått i minst et kvarters tid. Køen strekker seg helt bak til Mastrafjordtunnelen, forteller han til Bygdebladet like over klokka 12:00.

Ubdo er på vei til et ærend i Sandnes, men kommer seg ikke dit til planlagt tid.

– Det er imidlertid noe jeg er vant med. Det er ikke første gang jeg står i kø på grunn av stengt tunnel. Jeg har det ikke travelt med å komme meg fra, men min sønn, derimot, skal rekke skolen. Han kommer til å bli forsinket.