De har holdt på siden 2011, gjengen i «Wolf On Fire». Det har vært flere endringer siden oppstarten da de spilte mest på konserter uten å gi ut plate.

– Vi fikk mange gode tilbakemeldinger på debutplata vår «Echolomania», som kom i 2019, og gjorde mange konserter som følge av den før vi ble stoppet av pandemien. Siste konserten var da vi varmet opp for Bokassa (norsk band fra Trondheim) før full nedstengning i mars 2020. Vi hadde booket flere konserter, men alt ble avlyst på grunn av koronasituasjonen, sier Arild Nordbø Nådland til Bygdebladet.

Fikk tommel opp

Konsertavlysninger i 2020 gjorde at bandet startet på jobben med å lage en ny plate. Siden de likevel hadde en del materiale klar, ble det naturlig.

– Nå er vi her, og plata vår «Walk with us» slippes 5. august. Vi gleder oss sinnssykt til å gi ut denne mørke diamanten, sier Arild Nordbø Nådland.

Pre-produksjon av plata begynte oppunder jul 2020, og innspilling foregikk i mai 2021 før de sendte alt til mixing sju måneder senere.

– Vi jobbet kontinuerlig i den perioden fordi ting tar gjerne lengre tid når vi gjør alt selv, i tillegg har vi våre jobber å passe i tillegg, sier Nordbø Nådland og legger til at alle ledige kvelder og helger gikk med.

En lang, tøff prosess har det vært, men bandet er svært godt fornøyd med resultatet. – Knallbra, som Arild Nordbø Nådland sier, og er glad for at de har flinke folk på laget, som Kurt Ballou på miksing og Alan Douches på mastering.

– Når disse folkene gir deg tommel opp og anerkjenner jobben som er lagt ned, da er det verdt det, sier Arild Nordbø Nådland fornøyd. Innspilling er hovedsakelig gjort hjemme i kjelleren hos vokalist og gitarist Christian Øvrevik med unntak av trommer, som er spilt i Colour Sound Recordrings på Dale.

Først til mølla

«Wolf On Fire» har fire bandmedlemmer. Det er Arild Nordbø Nådland på trommer, Christian Øvrevik på vokal og gitar, Joakim Snær Sigurdarson på bass og Andreas Haugland på gitar.

Mesteparten av tekstene blir framført på engelsk, bare unntaksvis er noe på norsk, mest fordi versene er på engelsk med refreng på norsk. Nettopp det er ofte til stor beundring for lytterne, ifølge bandet.

– Vi gjør det fordi vi har lyst og ikke minst fordi det er tillatt. Vi liker å utfordre det etablerte, det er jo tross alt kunst vi holder på med, sier Arild Nordbø Nådland.

Plata slippes 5. august digitalt på samtlige strømmetjenester, men bandet skal også trykke den opp på vinyl. Som Arild Nordbø Nådland sier:

– Vinyl er jo det absolutt kuleste å eie, da får vi vist fram «artworken» vår skikkelig i stedet for i frimerkestørrelse på en strømmetjeneste. Det blir i første omgang et begrenset opplag på vinyl, så her er det førstemann til mølla.

Håper på nye muligheter

Alt på den nye plata er «Wolf On Fire» sitt egenprodusert materiale. Siden starten i 2011 har bandet holdt seg til «live»-opptredener i de største norske byene, som Stavanger, Bergen, Oslo og Haugesund, med deltakelse på mindre steder for festivaler innimellom.

– Har du noen høydepunkter fra slike spillejobber?

– Noen kan trekkes fram er oppvarming for «Bokassa», Audrey Home, Hardcore Superstar og Chris Holmes. «Karmøygeddon» er også en god festival å spille på med kjempegod stemning og fantastiske folk. Nå håper vi at plata «Walk with us» kan sparke inn flere dører med tanke på «live»-spilling, og forhåpentligvis utenfor våre egne landegrenser. Vi ønsker å spille mest mulig, så det er bare å «booke» oss, svarer Arild Nordbø Nådland.