(Sandnesposten)

8. MARS: – Søndag fikk jeg bekreftet at vi får appeller både fra ukrainske og russiske kvinner under 8. mars-markeringen vår i Sandnes. Det er jeg virkelig fornøyd med, sier Heidi Bjerga i arrangementskomiteen til Sandnesposten.

Dermed blir det en svært innholdsrik markering av 8. mars i Sandnes. Alt kan du se direkte i bildevinduet ovenfor fra klokken 19.00 tirsdag kveld.

– I år er det femårsjubileum, og vi er svært glad for at vi kan samles igjen, etter to år med korona og mye isolasjon. Vi ser fram til å være sammen på Hotell Residence midt i hjertet av Sandnes, sier Bjerga.

Det blir taler, appeller og kulturelle innslag denne dagen. Arrangørene har fått med Janne Stigen Drangsholt; forfatter og professor ved fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora ved Institutt for kultur- og språkvitenskap, til å lose forsamlingen gjennom programmet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Feminisme i endring?

Årets hovedtaler er forsker Ingvil Hellstrand ved Senter for kjønnsstudier, som har valgt tittelen "Feminisme i endring?" på sitt innlegg. Det blir appeller fra ung ordfører Milla Sofie Hansen i Sandnes og Anne Dickson fra Flyktningenheten i Sandnes . Musikalske innslag blir det naturligvis også på denne viktige dagen.

– I tillegg er det noen overraskelser underveis, kan Heidi Bjerga røpe.

Arrangementet på Hotell Residence starter klokken 19.00. Alle som ikke har anledning til å være fysisk til stede, kan følge arrangementet digitalt på Sandnesposten.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mange bidrar

Det var i 2017 at de politiske partiene i Sandnes gikk sammen om å få til en markering på kort varsel.

– 8. mars-markeringen viste seg å være et etterlengtet tiltak, så vi har fortsatt med markeringer hvert år siden, og det er nå 20 organisasjoner og parti som står sammen bak arrangementet, sierHeidi Bjerga (SV), som ble valgt til å lede arbeidet i arrangementskomiteen sammen med Wenche Pedersen, Utdanningsforbundet, og Susanna Aske fra Venstre.

Partiene som stiller opp er SV, Sp, Ap, V, KrF, H, MDG, Rødt og FrP. Fra lag og organisasjoner stiller LO i Sandnes og Gjesdal, Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Sykepleierforbundet, Delta, Fellesorganisasjonen FO, Human-Etisk Forbund, IKFF – internasjonal kvinneliga for fred og frihet, språkkafeen ADLE, Soroptimistene og Sanitetsforeningen.

PS! Det blir også blomsternedleggelse ved Aaslaug Aslands plass ved Lanternen i Langgata klokken 17.00. 8. mars-tog arrangeres i Stavanger klokken 17.00.