Fotball, menn senior, 4. div. avd. 1, Sport1-banen Hundvåg, mandag 1. august:

Hundvåg – Randaberg 1–3 (1–1)

Tilskuere: Ca. 30

Dommertrio: Anders Løge (Forus og Gausel), Selcuk Yilmas (Tjensvoll FK og Cato Andre Lie (Våganes IL)

Mål: Hundvåg: Erik Berg Mauritzen (43)

Mål, Randaberg: Vegard Meling Nesse (36), Martin Hestvik (67) og Tomas Granhøy Gundersen (69)

Gult kort: Erik Berg Mauritzen (Hundvåg) og Fredrik Førre (Randaberg)

Målsjanser: 5–3

Hjørnespark: 3–2


Flere trenere og spillere har ment at høstserien startet altfor tidlig, allerede 1. august.

– Du ser jo at vi scorer fra spilte 60 minutter, så det viser at vi har gjort en bedre jobb treningsmessig i sommer, sa Randabergkaptein Marius Naustdal Storevik etter kampen. Han la til en rimelig rå latter. Akkurat var ment som en spøk, men kapteinen er godt fornøyd med seier i høststarten.

– Jeg føler vi har god kontroll, men vi spiller med litt for stor risiko i slutten av første omgang og viser lite rutine. Tre poeng på en mandag kved på Hundvåg er godkjent, det, sa Naustdal Storevik.

Se tabell og resultater her.

Skapte lite før pause

I første omgang stanget lagene liksom mot hverandre, det bølger fram og tilbake og lagene skapte svært lite. Bare sporadisk var de innenfor 16-meterboksen, men det ble lite av før Randabergs mål etter vel halvtimen.

Hundvåg fikk et frispark fra cirka 18 meter, rett mot mål, og Erik Berg Mauritzen dundret ballen hardt i høyre hjørne for keeper. Randabergkeeper Fredrik Hana Voss kastet seg i en slags feberredning og strakte seg i full lengde i lufta, men scoringen var klar. Dermed sto det 1–1 ved pause.

Gjennomfører godt

Flere Randaberg-spillere som var med i sommer, blir ikke mer i høsten da de drar for å enten starte på eller fortsette studier i blant annet USA. Simen Helland har vist seg fram i den svarte trøya og gjennomført gode kamper i årets sesong, og gjorde også på Hundvåg. Simen blir med i en seriekamp til før han setter seg på fly til Bardufoss der han skal avtjene verneplikten sin.

– Jeg skulle fått til noen «assist» i kveld, men det ble ikke sånn, sa han etter kampen og var rimelig fornøyd med egen innsats.

– Du viser deg fram iallfall?

– Jeg må jo gjøre slik at de vil savne meg, svarte han med et bredt smil. Simen ga Hundvåg det at de var godt med ut over i første omgang, men:

– Jeg syns de gikk tomme ut over, og vi har kontroll etter at vi scoret to kjappe mål, sier han.

Randabergtrener Preben Andersen sa at det var tydelig at dette var første seriekamp etter sommerferien. Kampen bar preg av det, og da skal en være fornøyd med 3–1-seier.

– Så er det alltid vanskelig å skape målsjanser, og det er noe vi må jobbe mer med hele veien, sier han.