Viveca Sten er en kritikerrost og bestselgende krimforfatter fra Sverige. Hennes debut som forfatter kom i 2008, da hun ga ut kriminalromanen "Farlig farvann". Det var første bok i Sandhamn-serien, og uten tvil en debut som gjorde henne anerkjent som forfatter. I bøkene til Viveca Sten blir leserne kjent Thomas Andersson, som sammen med bankjurist Nora Linde, løser saker. Handlingen utspiller seg i vakre og idylliske omgivelser, nærmere bestemt Stockholms skjærgård. Et år etter Viveca Stens debut, kom oppfølger "I den inneste kretsen" som høstet like mange lovord.

I år er forfatteren endelig aktuell igjen. Denne gangen, med "I feil selskap", som er min favoritt blant hennes utgivelser. Dette er den niende boken i Sandhamn-serien, og uten tvil hennes beste utgivelse til nå. En vet hva en får servert når en setter seg ned med en ny Viveca Sten bok, en vet at det er kvalitet i hver en setning. Dette er virkelig en forfatter som kan anbefales.

For de som husker starten av denne anmeldelsen, så tillot jeg meg å bruke begrepet "Sjarmerende", når jeg beskrev denne boken. Grunnen til at jeg nettopp bruker dette ordet, er for at "I feil selskap" utspiller seg i flotte og nydelige Stockholm. Måten Viveca Sten beskriver skjærgården i Stockholm på, gjør dette til en sjarmbombe av et sted. Leserne får følelse av at det er et enormt idyllisk og vakker sted. En får gjennom forfatterens skildringer en følelse av å være der, for en får lyst til å krype inn i boken, og bare være der. Så dyktig er Viveca Sten i hennes miljøbeskrivelser.

Selve historiene derimot, er ikke så sjarmerende. Det er som nevnt bare miljøet som er sjarmerende i Viveca Stens univers. Historie er brutal, intens og rå, og forfatteren byr på hårreisende og nervepirrende beskrivelser. Personlig har jeg aldri vært så begeistret for Viveca Stens forfatterskap, men i de siste kriminalromanene hennes, har hun utmerket seg mer og mer. Kriminalromanen "I feil selskap" er uten tvil hennes beste historie til nå.

Advokat Nora Linde står overfor sin mest kompliserte sak. Lederen for en av Stockholms største narkoligaer er anklaget for økonomisk kriminalitet og en vanskelig rettssak står for døren. Den unge kvinnen Mina er på desperat flukt fra sin voldelige ektemannen. Alt hun ønsker er å beskytte sin sønn, men hun er en nøkkelperson i den kommende rettssaken hvis Nora får henne til å vitne.

Viveca Sten er en forfatter som har et stort talent for å skrive kriminalromaner. "I feil selskap" er så fengende at det er mulig å legge fra seg boken. Forfatteren byr på ekstrem spenning allerede fra første kapittel, og tar leserne med på en realistisk og troverdig reise til Sverige og lar oss ta del i en grusom historie som virkelig både er sjokkerende og skremmende. Dette er en forfatter, som jeg virkelig gleder meg til å lese mer av, for det er ingen tvil om at hun kan skrive. Nå skal jeg også ta frem de tidligere bøkene, å lese dem. Gi meg mer Viveca Sten, vær så snill, gi meg mer.