Sju av 18 personer om bord på et kanadisk-eid bulkskip har testet positivt for korona, skriver Aftenbladet, før Randaberg kommune følger opp med nyheten på sin nettside.

Skipet «Tertnes» ankom Mekjarvik torsdag, fordi kapteinen på skipet døde om bord onsdag. Det ble da gjort hurtigtester av mannskapet.

Sju av disse testene var positive, opplyser kommuneoverlege i Randaberg, Ole Bernt Lenning. Overfor aftenbladet.no legger han til at siden hurtigtest ikke anses som sikker, ble mannskapet testet på nytt torsdag kveld.

– Vi besluttet sammen å teste samtlige på ny med PCR-test, og fikk gjennomført dette torsdag kveld 25. februar med personell fra smitteteltet i Stavanger, opplyser kommuneoverlege Ole Bernt Lenning på Randaberg kommune sin nettside.

Skipet er eid av Canada Steamship lines. De nye prøvene bekreftet at sju av de 18 om bord var smittet av korona. Ingen av dem har symptomer. Hele mannskapet kommer fra Filippinene, og skipet var på vei fra Gulen i Vestland til Dover i England.

Ifølge Ole Bernt Lenning er det daglig kontakt med skipet.

Alle som siden har vært i kontakt med skipet i forbindelse med losoppdrag langs kysten er satt i karantene. Og seks personer i regionen er satt i karantene etter å ha hatt medisinske og tekniske oppdrag om bord.

– De to HRS-legene som var involvert ble satt i karantene torsdag ettermiddag. Videre er to personer fra begravelsesbyrået satt i karantene, sammen med nærmeste familiemedlemmer. Båten har hatt los om bord seks ganger, og to personer som har besøkt skipet for teknisk inspeksjon er også satt i karantene, sier Ole Bernt Lenning.

Båten anses som i isolasjon og som karantenested så lenge ingen trenger helsehjelp og er friske, skriver kommunen. Videre får ingen forlate skipet. Stavanger Havn er også underrettet om saken.