Det som har vært til stor hjelp for 34-åringen Songül Bulut er foreningen Kvinner møter kvinner, som onsdag 24. november feiret 15-årsdag.

– Jeg har vært her i fire år, og denne foreningen er en god mulighet for kvinner til å integrere seg, få større nettverk og få hjelp til forskjellige ting, eksempelvis kjøreopplæring, sier hun til Bygdebladet.

Vil bidra i samfunnet

Songül Bulut er mor til barn på fem og seks år. Hun har fortsatt familie i Tyrkia, hvor hun er fra, hvor situasjonen opplevdes utrygg. Hun dro derfra som politisk flyktning. Nå er det litt over fire år siden hun, mannen og de to barna kom til Randaberg.

– Jeg tilhører Randaberg, som har blitt min landsby. Jeg smiler til folk og de smiler tilbake, sier hun om at det er oppleves godt i den grønne landsbyen.

Hun forteller at hun liker å prate med folk, og via biblioteket i Randaberg sentrum ble hun kjent med foreningen Kvinner møter kvinner.

– Jeg ønsket å integrere meg i samfunnet, og denne foreningen har betydd mye for meg på den måten, sier hun, som dette året er leder for Kvinner møter kvinner. Foreningen har møter hver onsdag kveld i dagsenteret på Vardheim.

– Veldig kjekt, og for meg er det jo en ære å bli spurt om bli leder. Kjekt at de har tillit til meg, og at jeg kan bidra til å gi tilbake til samfunnet, sier 34-åringen.

Stolt bursdagsbarn

Songül arbeider i en barnehage i Stavanger via et vikarbyrå. Det trives hun med, og etter en lang, travel dag på jobb, kaller hun Kvinner møter kvinner for sin bensinstasjon. Her henter hun ny energi og får påfyll til å stå på videre.

– Hva synes du er best ved Randaberg?

– Kvinner møter kvinner, sier hun og smiler bredt og legger til at her er hyggelige møter med mennesker, god prat, en blir kjent og det er en god støtte.

Kvinner møter kvinner er en del av Randaberg helselag, og Elsa Vistnes var i sin tid med å dra foreningen i gang. Hun var utrolig stolt på 15-årsdagen onsdag 24. november, at foreningen allerede har holdt det gående så lenge.

Ordfører Jarle Bø var selvsagt også innom for å gratulere 15-åringen med dagen.