Snart er det endelig duket for Vårmarken, og det helt uten noen form for restriksjoner. Det ligger med andre ord an til en aldri så liten folkefest på torget i Randaberg sentrum lørdag 7. mai, fra klokka 11:00 og utover ettermiddagen.

Bondens Skjønt & Grønt skal bidra til å sette farge på Vårmarken, og starter sesongen under pergolaen på lørdag. Grønnsaker, egg, blomster, frukt, drikke og mye annet spennende gjøres klart for salg, når bøndene fra Frøvoll gård, Midtjord gård, Polly og Molly, Randaberg Gårdsutsalg, Sandalen Gård og Torborg Vistvik starter salget.

I tillegg skal en rekke utstillere også pryde torget, og det er satt opp border slik at barn kan arrangere barneloppemarked med salg av alle mulig leker og finurlige gjenstander. Det blir veteranbil-kortesje i sentrum gjennom Vistnesveien, ved Bunnpris blir det internasjonal mat og like ved hennamaling. Det kommer fram i Landsbyforeningens magasin.

For øvrig arrangeres også folkehelsedagen 7. mai, og i den anledning skal helselaget og «Kvinner møter kvinner» stelle i stand aktiviteter for barn i Frivillighetens hus. Det være seg ansiktsmaling, hårfletting, stylter, hoppetau, sekkeløp, tautrekking og så videre. Ved grøntområdet i Sentrumsparken skal det være utstilling og kaninopptreden, eller med andre ord kaninhopping hvor de firbeinte tar seg over og under en rekke hindre, veiledet av sine eiere.

På scenen på torget innleder Randaberg musikkorps klokka 11:50, før ordfører Jarle Bø holder en velkomsttale. Randaberg kulturskole opptrer deretter, før daglig leder i Frivillighetens hus, Morten Kvanvik Rønne, kårer månedens frivillige ildsjel for april. Optimistene avslutter med stemningsfull musikk.