Kvitsøy eller RIL C – hvem rykker ned?

Foto:

De ligger nederst på tabellen og kjemper begge en desperat kamp om overlevelse i 5. divisjon. Det står mellom Kvitsøy og RIL C – ett av lagene rykker ned, men hvilket?

DEL

Lagene har gått på det ene tapet etter det andre store deler av sesongen.

Kvitsøy ligger nederst på tabellen med seks poeng, mens RIL C har ni. De blå og hvite fra øykommunen har imidlertid en joker i ermet – målforskjellen. Den er bedre enn det RIL C kan skilte med.

Det vil si at hvis Kvitsøy tar tre poeng på sine tre siste kamper, kan de potensielt passere RIL C og sikre seg en plass i divisjonen, med et nødskrik. Da må RIL C imidlertid tape sine kamper.

Se tabellen her.

Skal de klare det, må de vinne enten i kveld mot Madla 2 som befinner seg på 3. plass, mot Finnøy på 10. plass førstkommende søndag eller i sesongens siste kamp mot serieleder Stavanger.

RIL C har på sin side kun to kamper igjen denne sesongen, mot Buøy på 9. plass som spiller på torsdag og Vardeneset 2 på 7. plass, som spilles lørdag 9. november. Der kan fort ett poeng være nok for å overleve.

– Vi har to kamper igjen av sesongen, og må fortsette å kjempe til siste slutt for å holde Kvitsøy bak oss på tabellen, slik at vi kan unngå nedrykk, sa RIL C-trener Arve Junior Sem-Henriksen til Bygdebladet etter forrige kamp og stortap mot Tasta. Oppgjøret endte 6–2.

På spørsmål om spillerne er nervøse med tanke på at Kvitsøy puster dem i nakken, svarer treneren kontant.

– Vi bruker minst mulig energi på deres kamper. Det eneste vi kan gjøre noe med er oss selv. Vi må bare gå «all in» for tre poeng i neste kamp, sier Sem Henriksen.

Artikkeltags