Svendsen er lærer for klassiske messingstudenter ved Universitetet i Stavanger (UiS). I morgen kveld, fredag, kommer 17 studenter for å spille i klosterkirken.

Studentene kommer med original messingmusikk fra 1500- og 1600-tallet. Det meste av musikken de skal fremføre en komponert av den italienske komponisten Giovanni Gabrieli (1557 - 1612).

- Han var organist og komponist i den kjente San Marco katedralen i Venezia, og musikken hans er komponert spesielt til bruk i kirken der. Han var en spesialist i å utnytte kirkerommet, plassere musikerne rundt i kirka, og spille mot hverandre. Dette ble forløperen til den moderne stereoen og kvadrofonien, sier Per Kristian Svendsen.

Under konserten vil studentene bruke kirkerommet i Utstein kloster for hva det er verdt ved å fordele seg i mindre grupper rundt i rommet.

- Hva vil publikum få høre?

- Musikk framført på moderne messinginstrument, men i en stil som ligner den måten den ble framført på for 400 år siden, sier Svendsen og legger til at det også blir musikk komponert av noen av Gabrieli sine samtidige komponister som var virksomme i Italia, Tyskland, Østerrike og Polen.

- Vi kan love alle en spennende, og annerledes konsert Utstein Kloster kirke, og ønsker alle hjertelig velkommen, frister Svendsen. Organisten i Rennesøy menighet er lokal arrangør i samarbeid med UiS. Konserten er for alle og gratis, men det blir mulig å gi kollekt ved utgangen.